1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Yıldızı Şırnak’ta petrol arayacak

Güney Yıldızı Şırnak’ta petrol arayacak

Güney Yıldızı Petrol, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi sınırları içinde petrol arayacak. Şirket bu amaçla 2 adet tespit kuyusu açacak. 

Güney Yıldızı Şırnak’ta petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Güney Yıldızı Petrol, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi sınırları içinde 2 adet tespit kuyusu açarak petrol arayacak. 

Sayer Group şirketlerinden Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Tic. A.Ş. tarafından Şırnak ili, Güçlükonak ilçesi Yağmurkuyusu Köyü ile Boyuncuk Köyü sınırları içinde yer alan AR/GYP/K/N47-b ruhsat numaralı sahada iki adet petrol arama sondajı planlanıyor. 

Proje ile Yağmurkuyusu  Köyü sınırları dâhilinde Güçlükonak-1 kuyusu ve Boyuncuk Köyü sınırları içinde de Boyuncuk-1 adlı tespit kuyuları açılacak. 

Açılacak olan kuyular ile ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespit edilmesi amaçlanıyor. Projenin maliyeti yaklaşık 10 milyon lira olarak hesaplanıyor. Yapılan sondajların olumlu sonuçlanması durumunda, sahada petrol üretimi için üretim kuyusuna dönüştürülmesi planlanıyor.

Yan kuruluşları ile birlikte GYP Türkiye’de 384.496 akre arama ruhsatına ve üretim sahasına sahip. Türkiye içinde faaliyet gösteren şirketler arasında en büyük imtiyaz sahiplerinden birisi olan GYP’nin imtiyazlarının çoğunluğu Irak sınırlarında ve yakınlarında bulunuyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler