1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güneydoğu Avrupa Enerji Enstitüsü`ne yeni Türk üye

Güneydoğu Avrupa Enerji Enstitüsü`ne yeni Türk üye

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Sevaioğlu, Güneydoğu Avrupa...

Güneydoğu Avrupa Enerji Enstitüsü`ne yeni Türk üye

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Sevaioğlu, Güneydoğu Avrupa Enerji Enstitüsü (IENE) Üyeliği'ne seçildi. IENE İcra Komitesi'nin Prof. Sevaioğlu'nun üyeliğe seçilmesine ilişkin kararı, Merkezi Atina'da bulunan Enstitü'nün Başkan Yardımcısı ve İcra Direktörü Costis Stambolis tarafından Prof. Sevaioğlu'na bir mektupla bildirildi.
Mektupta, IENE İcra Komitesi’nin, 17 Eylül 2012 tarihli toplantısında Başkan Dr. John Desypris'in, Enstitü'ye kısıtlı sayıda yeni Üye seçilmesi önerisinin mevcut bütün üyelerce desteklenerek kabul edildiği belirtildi. Mektuba göre İcra Komitesi'nin bu kararı, kişilerin üyelik başvurusunda bulunmamasını, doğrudan IENE İcra Komitesi tarafından seçilmesini de içeriyor.
Mektupta, Osman Sevaioğlu'nun IENE üyeliğe seçilme nedeni de şöyle ifade ediliyor:
"Enerji sektörüne yaptığınız değerli katkıların, özellikle de enerji tartışmalarını ve politikalarını teşvik etmeye ve ilerletmeye; pazar duyarlılığını artırmaya; enerji yatırımlarına, ticaretine ve bu konudaki geliştirme çalışmalarına elverişli bir zemin oluşturmaya yönelik yıllardır süren devamlı ve istikrarlı çalışmalarınız ve ayrıca IENE'nin 30-31 Mayıs 2012 tarihinde düzenlediği uluslararası 6. Avrupa Enerji Diyalogu konferansına yaptığı katkılarınızı takdirle karşılayan IENE İcra Komitesi, şahsınızı üye seçmiştir. Enstitümüzün Üyesi seçildiğinizi bildirmekten ve en derin hürmet ve takdirlerimi sunmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Üye olarak bundan böyle IENE’nin bütün etkinliklerinden tamamıyla haberdar olacak ve elbette konferanslarımıza, sempozyumlarımıza ve diğer faaliyetlerimize davet edileceksiniz. Bundan daha önemlisi, bölgenin enerji potansiyelini daha da ilerilere taşımamıza yardım edecek ortak fikir ve projelerimizi hayata geçirmeye çalışırken sizinle işbirliği içinde olmak istediğimizi de bilmenizi isteriz."
Osman Sevaioğlu'nun üyesi olduğu IENE'nin ayrıca Türkiye'den üç şeref üyesi var. Bu isimler, BOTAŞ Eski Genel Müdürü Gökhan Yardım, eski TÜBİTAK Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tırış ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı müsteşarlarından Yurdakul Yiğitgüden...

Önceki ve Sonraki Haberler