1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güneydoğu barajları PKK hedefinde

Güneydoğu barajları PKK hedefinde

Enerji Günlüğü - PKK, Güneydoğu bölgesine kurulan barajları ve baraj inşaatında kullanılan tüm araçları hedef alacağını açıkladı.KCK Yürütme...

Güneydoğu barajları PKK hedefinde

Enerji Günlüğü - PKK, Güneydoğu bölgesine kurulan barajları ve baraj inşaatında kullanılan tüm araçları hedef alacağını açıkladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Güneydoğu bölgesine inşaa edilen barajların “soykırım ve askeri amaçlı” yapıldığını ve bundan sonra tüm barajlar ve baraj yapımında kullanılarn araçları hedef alacağını duyurdu.

Açıklamada,“Türkiye’de derin devlet denilen yapıların ve Milli Güvenlik Kurulu’nun bu barajların yapımını Kürdistan’ı insansızlaştırmak, tarihi-kültürel değerleri yok etmek ve gerillanın hareket alanının daraltılmasını sağlamak için yapılmasını istediği ve planladığı bir gerçektir. Barajların Kürdistan’ı insansızlaştırmak, bu temelde kültürel soykırımı tamamlamak için yapıldığı açıktır.

Bundan sonra tüm barajlar, baraj yapımında kullanılan araçlar gerilla güçlerimizin hedefinde olacaktır. Bu nedenle bu baraj yapımını üstlenen müteahhitler ve burada çalışanların tümü derhal bu alanlardan çıkmalıdır. Bundan sonra baraj yapılan alanlarda yaşanan çatışmalardan ve ortaya çıkan sonuçlardan bu baraj yapımında ısrar eden AKP Hükümeti ve üstlenen müteahhit firmalar sorumlu olacaktır.” denildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler