1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Güneydoğu’de enerji verimliliği için harekete geçildi

Güneydoğu’de enerji verimliliği için harekete geçildi

Enerji Günlüğü - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde enerji verimliliği danışmanlığı şirketlerinin kurulumunu kolaylaştırmak ve sektörde teknik iş gücü...

Güneydoğu’de enerji verimliliği için harekete geçildi

Enerji Günlüğü - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde enerji verimliliği danışmanlığı şirketlerinin kurulumunu kolaylaştırmak ve sektörde teknik iş gücü kapasitesinin arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla Gaziantep'te Enerji Verimliliği Danışmanlığı (EVD) Kuluçka Merkezi kurulacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, merkezin işletme modeli ve hukuki statüsünün belirlenmesine yönelik çalışmalar tamamlandı. Söz konusu proje, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sürdürülebilir ve sosyal eşitlikçi şekilde kalkınmasına, enerji verimliliği uygulamaları ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması yoluyla katkıda bulunmayı hedefliyor. Merkez bünyesinde, sanayide ve binalarda enerji verimliliği uygulamalarının doğru ve çağdaş, teknik ve yaklaşımlarla yapılması için gerekli test ve ölçüm cihazlarının bulunduğu bir laboratuvar yer alacak. Merkezin, sanayi sektöründe ve binalarda enerji verimliliğinin iyileştirilmesi kapsamında, tüm bölgeye hizmet vermesi amaçlanıyor.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın teknik desteğiyle yürütülen "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliği'nin Arttırılması Projesi" kapsamında kurulacak merkez için GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanlığı arasında yarın Gaziantep Valiliğinde imza töreni düzenlenecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler