1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneydoğu’nun ilk çiçek serasında güneş enerjisi kullanılıyor

Güneydoğu’nun ilk çiçek serasında güneş enerjisi kullanılıyor

Güneydoğu’nun ilk çiçek serasını kuran Diyarbakırlı ev hanımı Yıldız Uygun, seranın elektrik ihtiyacını güneşten karşılıyor.

Güneydoğu’nun ilk çiçek serasında güneş enerjisi kullanılıyor

Enerji Günlüğü - Güneydoğu’nun ilk çiçek serasını kuran Diyarbakırlı ev hanımı Yıldız Uygun, seranın elektrik ihtiyacını güneşten karşılıyor.

Dicle Elektrik’in Verimli Tarım Hikayeleri devam ediyor. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan ve kendisine ait 8 dönümlük arazide eşi ve çocuklarıyla beraber bölgenin ilk süs bitkileri ve çiçek serasını kuran ev hanımı Yıldız Uygun, elektrik ihtiyacını 50 KVA’lık güneş enerji sistemiyle karşılıyor. Uygun, serada su tasarrufuna çok önem verdiklerini ve tüm sulamaları damlama veya fıskiye sistemiyle yaptıklarını da vurguluyor. 

Serayı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) aldığı yüzde 65 oranında hibe desteği ile kuran Uygun, kendi öz kaynağıyla birlikte toplam 5 milyon liralık yatırım yaptı. 

“KALİFİYE ELEMAN ARIYORUZ”

Yıldız Uygun bitki yetiştiriciliği, bakımı, sulaması ve diğer konular hakkında kendi kendini yetiştirdiğini belirtiyor. Bu amaçla internetten yazılı ve görsel çok sayıda kaynağı okuduğunu ve halen de okumaya devam ettiğini ifade ediyor. 

En büyük sıkıntılarının bu alanda kalifiye eleman bulamamak olduğunu ifade eden Uygun şunları kaydediyor: “Bölgede çok ziraat mühendisi var ama hepsi tarla bitkisi eğitimi almışlar. Kalifiye eleman ihtiyacımızı karşılayabilsek el birliğiyle kısa sürede işleri büyütebiliriz. Çünkü bu potansiyelimiz fazlasıyla var. Bölgemizin gençleri de burada çalışma imkanı bulabilir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler