1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Günsan Elektrik’in kadın çalışan sayısı 176 oldu

Günsan Elektrik’in kadın çalışan sayısı 176 oldu

Günsan Elektrik, 2021 yılında kadın çalışan sayısının 176’ya yükseldiğini bildirdi.

Günsan Elektrik’in kadın çalışan sayısı 176 oldu

Enerji Günlüğü - Günsan Elektrik, 176 kadın çalışanıyla Sanayi Şirketlerinde Üretimde Kadının Gücü listesinde üçüncü sırada yer aldı.

Alçak gerilim tesisatı ekipmanları üreten Günsan Elektrik, 2021’de iş gücüne yeni katılımlarla kadın çalışan sayısını 176 kişiye çıkardı. Üretimdeki kadın çalışan sayısı ise yüzde 88,6’lık oranla 156’ya ulaştı. Bu gelişmelerle birlikte Günsan Elektrik, Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen “Kadın Dostu Şirketler” araştırması kapsamında “Sanayi Şirketlerinde Üretimde Kadın Gücü” listesinde üçüncü sırada yer aldı.

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN HER SEVİYEDE EŞİT TEMSİLİ HEDEFLİYORUZ”

Günsan Elektrik’in toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı iş yeri oluşturmaya odaklandığını vurgulayan Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Burcu Mungan, “Günsan olarak işe alımlarımızda, şirket içi terfi ve atamalarımızda, eğitim ve gelişim süreçlerimizde toplumsal cinsiyet eşitliği için her seviyede ve her iş kategorisinde eşit temsili hedefliyoruz. Cinsiyet eşitliğini sağlama ve geleneksel rol dağılımına yönelik algıları ortadan kaldırma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Günsan Elektrik’in kadınlara yeni iş olanakları yarattığını ifade eden Mungan, “Hayatı Aydınlatan Kadınlar projemizin devamı niteliğinde sektörümüzde kadın gücünü vurgulayacak ve farkındalık yaratacak projelerimizin hazırlıklarını sürdürüyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler