1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Günyar: Öncelik karasal rüzgar yatırımlarına verilmeli

Günyar: Öncelik karasal rüzgar yatırımlarına verilmeli

Enercon Türkiye Genel Müdürü Arif Günyar, Türkiye’nin halihazırda karasal rüzgar potansiyelinin ancak 4’te birini kullandığını ve önceliğin bu alana verilmesi gerektiğini söyledi.

Günyar: Öncelik karasal rüzgar yatırımlarına verilmeli

Enerji Günlüğü - Enercon Türkiye Genel Müdürü Arif Günyar, Türkiye’nin halihazırda karasal rüzgar potansiyelinin ancak 4’te birini kullandığını ve önceliğin bu alana verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği tarafından düzenlenen “İlk YEKA Deneyimleri ve Gelecekteki Kapasite Tahsisleri” başlıklı TÜREK@home oturumu’na katılan Enercon Türkiye Genel Müdürü Arif Günyar, Türkiye’nin halihazırda karasal rüzgar potansiyelinin ancak 4’te birini kullandığını ve önceliğin bu alana verilmesi gerektiğini belirtti. Günyar, Orta ve Doğu Anadolu ile Akdeniz ve Karadeniz’in rüzgar kapasitesi açısından halen bakir konumda olduğunu ve Enerji Bakanlığı ile birlikte buralardaki kapasitenin kullanılmasının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.  

“EN AZ 3 YIL SONRASINI TAHMİN EDEBİLMELİYİZ”

YEKA tecrübelerinin bugüne kadar çok olumlu olduğunu, bundan sonra da YEKA süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi için Enerji Bakanlığı tarafından belirlenecek birtakım yeterlilik kriterlerine ihtiyaç olduğunu belirten Günyar, “Ekonomik dinamikler, pandemi kaynaklı dalgalanmalar, dünya ve Türkiye genelinde hammadde fiyatlarındaki beklenmedik gelişmeler hepimizi etkiledi. Bunun ne kadar devam edeceğini de bilemiyoruz ancak bugünden bakıldığında en az 3 sene sonrası için tahmin yapabiliyor olmamız gerek” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler