1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gurbetçi Pehlivan, memlekete ucuz elektrik getirecek

Gurbetçi Pehlivan, memlekete ucuz elektrik getirecek

Enerji Günlüğü - Almanya’da bir Türk şirketi, Türkiye Elektrik Kurumu markasıyla Türklere, P-Power markasıyla da Alman müşterilere ucuz elektrik satıyor....

Gurbetçi Pehlivan, memlekete ucuz elektrik getirecek

Enerji Günlüğü - Almanya’da bir Türk şirketi, Türkiye Elektrik Kurumu markasıyla Türklere, P-Power markasıyla da Alman müşterilere ucuz elektrik satıyor. Avusturya'ya da açılan şirketin hedefi Türkiye elektrik piyasasında da sahne almak.

Almanya'da yaşayan Eskişehir kökenli Muammer Pehlivan, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada 74 yaşındaki babasının bu ülkede başlattığı ve kendilerinin devam ettirdiği faaliyetleri anlattı. Pehlivan Ailesi'ne ait Berlin'de 16 şirketin faaliyet gösterdiğini anlatan Muammer Pehlivan, bunların tekstil, inşaat, kozmetik alanlarında yoğunlaştığını belirtti. Yakında telekomünikasyon alanında da faaliyet göstereceklerini belirten Pehlivan "Kendi telefon markamız piyasaya çıkacak. İnternet tabanlı telefon hizmetleri sunacağız. Kontratlar imzalandı, hazırlıklarımız sürüyor" dedi.

BERLİN'DE EN UCUZ ELEKTRİĞİ KİM SATIYOR? VE KAÇ CENT/kWh FİYATLA?

ELEKTRİK MALİYETİNİ DÜŞÜRMEK İSTEDİ

Pehlivan, Almanya'daki gurbetçiler arasında bir ilke imza atarak çok yeni ve farklı bir alanda, elektrik ticareti sektöründe de faaliyete başladıklarını kaydetti. Pehlivan, bu işe nasıl karar verdiklerini ise şöyle anlattı:

"Sadece kendimize ait şirketlerde yılda 2.5 milyon kWh elektrik tüketiyorduk. Bu işletmelerin kendilerini kurtarabilmesi için maliyetlerini düşürmemiz gerekiyordu. Bir araştırma inceleme yaptık ve yüksek enerji maliyetlerini aşağıya çekebileceğimizi düşündük. kendi ihtiyacımızı karşılamak üzere bir elektrik şirketi kurmaya karar verdik. Tabii bu o kadar kolay olmuyor. Uzun prosedürleri yerine getirmek zorunda zorunda kaldık."

KONU KOMŞUYA DA UCUZ ELEKTRİK

Kendi ihtiyaçlarını Bir süre sonra başkalarına da elektrik satmaya başladıklarını belirten Pehlivan, "Kendimiz için ucuz elektrik tedarik edebiliyorsak başkalarına da satabilirdik. Bu da çevremizdeki bazı Türkiyeli işletmecilerin bizden elektrik talep etmeleriyle gündeme geldi. Onlara da vermeye başladık. Herkesin de hoşuna gitti. Ağızdan ağıza yayıldı bu ve müşteri sayısımız arttı" diye konuştu.

GEÇEN YIL 12 MİLYON kWh ELEKTRİK SATTI

2013 yılında 6 milyon kWh'a yakın elektrik sattıkları bilgisini veren Muammer Pehlivan, gördükleri ilgi nedeniyle 2014 yılı için tam 12 milyon kWh'lık kapasite satın aldıklarını söyledi. Müşteri tarafı çoğaldıkça borsadan yeni elektrik alabileceklerini de ekleyen Muammer Pehlivan, "Eğer riske girmek istemiyorsak önceden satın alıyoruz. Genellikle serbest müşterilere, işletmelere odaklanıyoruz. Hane halklarına da elektrik veriyoruz, onlara vereceğimiz fiyatlar da uygun tabii ama onların bize fazla bir getirisi yok."

VİYANA’YA DA GİRDİ

Faaliyetlerini hem Berlin eyaleti dışına, hem de Almanya dışına yaymak üzere çalıştıklarını da anlatan Pehlivan, "Yakında Avusturya'da elektrik satışına başlayacağız. Viyana'dan başlayacağız. Daha sonra ülke sathına yayılmayı planlıyoruz. Avusturya'da en çok Türk şu anda Viyana'da. Almanya menşeli bir şirket olarak Avusturya'da lisansımızı aldık. Viyana ofisini kurup faaliyete geçeceğiz" diye konuştu.

SIRADA ANAVATAN TÜRKİYE VAR

Pehlivan Ailesi, ekmek parası derdiyle çıktıkları Almanya yolculuğunda elde ettikleri başarı sayesinde Türkiye'ye de dönme şansı yakaladı. Ancak bu dönüş fiilen, yaşamak için dönmek değil, iş yapmak üzere Türkiye'ye gelmek şeklinde olacak. Muammer Pelivan, Türkiye'deki gelişmeleri de yakından izlemeye çalıştıklarını, Almanya'daki deneyimlerini ilk fırsatta Türkiye elektrik piyasasına da taşımayı hedeflediklerini açıkladı.

TÜRKLERE TEK, ALMANLARA P-POWER

Muammer Pehlivan, Almanya'nın ilk ve tek yüzde 100 Türk sermayeli elektrik ticareti şirketiyiz. Şirketi 2012 yılı sonlarında kurduk. Şirket hisseleri Pehlivan Ailesi'ne ait. Ben de o ailenin fertlerinden biriyim. Genel Müdürümüz Alman. Ama şirketin hisselerinin yüzde 100'ü Türklere, yani Pehlivan ailesine ait. Ben de kalite kontrolden sorumluyum. Almanlar'a hitap eden bir markamız daha var. O markamız da P-Power. TEK ve P-Power, tek şirket çatısı altında. Hem Almanlar'a hem Türk vatandaşlara hitap ediyoruz. TEK'te faturalar ve yazışmalar Türkçe ve Almanca olarak yapılıyor. Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı da Kayseri kökenli bir Türk, Murat Demirel...

Mehmet KARA / BERLİN-VİYANA-İSTANBUL

BERLİN'DE EN UCUZ ELEKTRİĞİ KİM SATIYOR?

Önceki ve Sonraki Haberler