1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gürcistan aktifleri Türkiye`deki yatırımı etkileyecek

Gürcistan aktifleri Türkiye`deki yatırımı etkileyecek

Enerji Günlüğü - Seçimlerden önce enerji tarifelerinin yarı yarıya düşürüleceği sözü veren Gürcistan Hükümeti, ülkedeki birkaç enerji şirketini...

Gürcistan aktifleri Türkiye`deki yatırımı etkileyecek

Enerji Günlüğü - Seçimlerden önce enerji tarifelerinin yarı yarıya düşürüleceği sözü veren Gürcistan Hükümeti, ülkedeki birkaç enerji şirketini kontrol eden Rus enerji şirketi Inter Rao Ues ile görüşme masasına oturdu. Inter Rao Ues’in kontrolündeki şirketlerin Genel Müdürü Devi Kandelaki, Gürcistan Enerji Bakanlığı ile birlikte tarifeler ile ilgili bir çalışma grubu oluşturduklarını bildirdi.
Rusya’nın saygın gazetelerinden Kommersant’ın konuya yakın bir kaynaktan edindiği bilgilere göre Inter Rao Ues, tutumunu şekillendirmek için hükümetin taleplerini bekliyor. Şirketin Gürcistan’daki yatırımlarına devam etmek istediği, ancak bu yatırımların geri dönüşünün ne şekilde olacağını netleştirmek istediği belirtiliyor.
Uzmanlar, Gürcistan aktiflerinin İnter RAO’nun Türkiye yatırımları için büyük önem taşıdığını, Türkiye pazarının yatırım için gelecek vat ettiğini ve şu anda TGR Enerji şirketine sahip olan Inter RAO’nun Türkiye’deki yatırımlarını devam ettirmenin yanında enerji ithal etmek istediğini de vurguluyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler