1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gürcistan Gardabani çevrim santralini Çalık yapacak

Gürcistan Gardabani çevrim santralini Çalık yapacak

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Gürcistan’ın enerji sektöründe son dönemdeki en büyük yatırımlarından biri olan Gardabani kombine elektrik çevrim...

Gürcistan Gardabani çevrim santralini Çalık yapacak

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Gürcistan’ın enerji sektöründe son dönemdeki en büyük yatırımlarından biri olan Gardabani kombine elektrik çevrim santralinin yapımını üstlendi.

Gardabani kombine elektrik çevrim santrali yapımının Çalık Holding iştiraklerinden Çalık Enerji tarafından gerçekleştirilmesi için imzalar atıldı. Gerçekleştirilen imza törenine Gürcistan Enerji Bakanı Kaka Kaladze , JSC Partnership Fund Başkanı Sayın Irakli Kovzanadze, Gürcistan Enerji Gaz (GOGC) Genel Direktörü David Tvalabeishvili ve Çalık Enerji İş Geliştirme Direktörü Halil Sarıbay katıldı.

YATIRIM TÜRKİYE - GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRECEK

Tiflis’e 35 kilometre uzaklıktaki Gardabani kombine elektrik çevrim santrali,Gürcistan’ın enerji sektöründe son yıllardaki en büyük yatırımı niteliğinde. 230 MW güçteki kombine çevrim elektrik santralinde General Electric türbin kullanılacak ve santral 740 gün içerisinde elektrik üretmeye başlayacak.

Bu yatırımın Çalık Enerji tarafından gerçekleştirilmesi, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilere ve ekonomik işbirliğine önemli bir katma değer sağlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler