1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Gürcistan rüzgarda 1200 MW kapasite hedefliyor

Gürcistan rüzgarda 1200 MW kapasite hedefliyor

Gürcistan on yıl içinde 1200 MW kapasiteli rüzgar enerjisi kurulumu yaparak yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirmeyi planlıyor.

Gürcistan rüzgarda 1200 MW kapasite hedefliyor

Enerji Günlüğü - Gürcistan on yıl içinde 1200 MW kapasiteli rüzgar enerjisi kurulumu yaparak yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirmeyi planlıyor.

Gürcistan Enerji Geliştirme Fonu Başkanı Giorgi Chikuvano, hidroelektriğin Gürcistan’da en baskın enerji kaynağı olduğunu ama şu anki son trendlerden dolayı diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına da ağırlık vermek istediklerini açıkladı. Chikuvano, bu kapsamda rüzgarda on yıl içinde 1200 MW’lık kurulum yapmayı planladıklarını ifade etti. 

Chikuvano yenilenebilir enerjide alternatif kaynaklara baktıklarını belirterek, bu seneki planlarında henüz güneş enerjisinin olmadığını, bunun için önce altyapı geliştirmeleri gerektiğini kaydetti. Bu yıl içinde ihaleler yapacaklarını bildiren Chikuvano, “Hidroelektriğin yanında rüzgar ve güneşi de geliştireceğimizi düşünüyoruz. Gürcistan agresif bir şekilde rekabetçi deneyimler geliştirdi. Öncelikli olarak yenilenebilir enerjide yaklaşık 105 MW’lık 17 imtiyaz sözleşmemiz var. Küçük ve orta ölçekli yatırımcılar bunlar” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler