1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Gürdoğan Yurtsever TİDE Başkanı

Gürdoğan Yurtsever TİDE Başkanı

Enerji Günlüğü - Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Başkanlığı'na 2014-2016 dönemi için Gürdoğan Yurtsever seçildi. Yurtsever, mesleğin tanıtımı...

Gürdoğan Yurtsever TİDE Başkanı

Enerji Günlüğü - Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Başkanlığı'na 2014-2016 dönemi için Gürdoğan Yurtsever seçildi. Yurtsever, mesleğin tanıtımı ve meslek mensuplarının niteliklerini artırmanın en önemli görevleri olduğunu söyledi.

TİDE'nin son genel kurul toplantısında Enstitü'nün yeni yönetimi de belirlendi. Yönetim Kurulu, yaptığı ilk toplantıda görev dağılımı da yaptı. Tekstilbank İç Kontrol, Uyum ve Mevzuat Başkanı Gürdoğan Yurtsever TİDE Başkanlığı görevini üstlendi. Yurtsever Başkanlığı'ndaki yönetim kurulu, 2014-2016 döneminde görev yapacak.

Başkan: Gürdoğan Yurtsever, Tekstilbank, İç Kontrol, Uyum ve Mevzuat Başkanı

Başkan Yardımcısı: Menteş Albayrak, Anadolu Endüstri Holding Denetim Koordinatörü

Başkan Yardımcısı: İbrahim Murat Çağlar, Koç Holding Denetim Grubu Koordinatörü

Başkan Yardımcısı: Mustafa Kemal Tapkan, Standart Profil Otomotiv, Denetim Direktörü

Genel Sekreter: Bülent Yurdalan Finansbank, İç Sistemler Başkanı

Muhasip: Prof.Dr.Nuran Cömert, Marmara Üniversitesi, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi

Sayman: Erkan Doğan, Citibank İç Kontrol Başkanı ve ERM Bölge Yöneticisi

Üye: Erhan Fatih Anlar, Coca-Cola İçecek, İç Denetim Müdürü

Üye: Özge Aşcıoğlu, Avea, İç Denetim Direktörü

Üye: Ramazan Macan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul Teftiş Grup Başkanı

Üye: Ömer Arıkan, DİA Holding, İç Denetim Direktörü

Üye: Okan Gün, AvivaSa Emeklilik ve Hayat, İç Denetim Direktörü

Üye: Uluhan Kumru, Anadolu Endüstri Holding, İç Denetim Müdürü

Üye: Onur Türkeli, PepsiCo Saha Uyum ve Denetim Müdürü

TİDE'nin Denetim Kurulu'nda Humral Tan, Cihan Vahdettin Özsönmez, Ethem Yenigün, Nurdan Ekmen Akbalık, Mustafa Tevfik Kartal ve Özen Tuba Özdemir; Etik Kurul'da ise Bülent Bozdoğan, Halil İbrahim Ayaşlı, Nil Akan Palacios, Alp Buluç, Gökhan Gökçeoğlu, Ahmet Murathan Bayrı, Rasim Hacıoğlu, Cumhur Karatepe, Sevilay Sena Safsoy ve Zafer Rasim Sever yer alıyor.

SOMA OLAYI İÇ DENETİMİN ÖNEMİNİ ORTAYA KOYDU

TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever, mesleğin tanıtımı konusunun en çok önem verdikleri konuların başında geldiğini belirterek, "Bankacılık, sermaye piyasaları, sigortacılık, kamu, halka açık şirketlerde iç denetim zaten zorunlu. Yeni ticaret kanunu ile bütün şirketler için konunun önemi arttı. Soma'daki olay de denetimin önemini bir kez daha ortaya koydu" dedi.

TİDE'nin iç denetim konusundaki en büyük meslek örgütü olduğunu ifade eden Yurtsever, 750'den fazla kurumu temsil eden 2 bin 200'den fazla üyeleri bulunduğunu kaydetti.

GÜRDOĞAN YURTSEVER KİMDİR?

Tekstilbank İç Kontrol, Uyum ve Mevzuat Başkanı olarak görev yapan Gürdoğan Yurtsever, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. 18 yıl iç denetim, iç kontrol ve uyum, 10 yıl da yönetim tecrübesi bulunan Yurtsever, CRMA, SMMM, BD, CFE sertifikalarına sahip. Yayımlanmış beş kitabı ve mesleki birçok makalesi bulunan Gürdoğan Yurtsever, aylık iki dergide düzenli yazılar yazıyor. Yurtsever, Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün yayın organı İç Denetim Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliği ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini de yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler