1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Güriş Aydın’da jeotermal kaynak arayacak

Güriş Aydın’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, çok sayıda jeotermal santral yatırımı bulunan Aydın’da bu santralleri beslemek için 57 adet jeotermal sondaj çalışması...

Güriş Aydın’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, çok sayıda jeotermal santral yatırımı bulunan Aydın’da bu santralleri beslemek için 57 adet jeotermal sondaj çalışması yapacak.

Aydın’da toplam 210 MW’a ulaşan jeotermal enerji santrali yatırımı bulunan Güriş Holding bölgede jeotermal kaynak aramak için 57 adet sondaj kuyusu açacak. Grup şirketlerinden Gürmat Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Aydın ili, Merkez ve İncirliova ilçeleri, Dereağzı, Kızılcaköy, Gerenkova, Kardeşköy ve Balıkköy Mahalleleri mevkide J-894/A-B ruhsat numaralı jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular işletme ruhsatları içerisinde, elektrik enerjisi üretimi amacıyla 28 adet lokasyonda 57 adet jeotermal sondaj faaliyetini içeren “Çiftlik Jeotermal Ruhsatında Kaynak Arama-I” projesi planlanıyor. Projenin toplam maliyetinin 200 milyon lira olması bekleniyor.

JEOTERMAL KAYNAK ÖNCELİKLE SARI ZEYBEK JES’DE KULLANILACAK

Açılacak kuyuların öncelikli olarak Gürmat Elektrik tarafından bölgede kurulacak olan “Sarı Zeybek JES(54 MWe)” projesinde kullanılması planlanıyor.  Kuyulardan alınacak verilere göre santral dizayn parametreleri belirlenecek. 

Proje kapsamında verilen sondaj lokasyonları genel olarak tarım arazisine denk geliyor. Proje kapsamında daha az tarım toprağını jeotermal kuyu amaçlı olarak kullanmak ve çevresel etkiyi minimize etmek amacıyla aynı lokasyonda yönlü kuyular açılması planlanıyor. 10 metre aralıklarla yan yana aynı lokasyonda bulunan kuyular yönlü kuyuları, yani aynı sondaj lokasyonunda yapılacak açılı sondaj faaliyetini tanımlıyor. Her bir sondaj lokasyonu için ortalama 10-16 dönüm alana ihtiyaç duyuluyor. 

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler