1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güriş Dinar RES`in kapasitesini artırıyor

Güriş Dinar RES`in kapasitesini artırıyor

Enerji Günlüğü - Olgu Enerji tarafından Afyon ili Dinar ilçesinde işletilen Dinar RES'in kapasitesi artırılarak 115 MW’den 201,4 MW'ye çıkarılacak.Güriş...

Güriş Dinar RES`in kapasitesini artırıyor

Enerji Günlüğü - Olgu Enerji tarafından Afyon ili Dinar ilçesinde işletilen Dinar RES'in kapasitesi artırılarak 115 MW’den 201,4 MW'ye çıkarılacak.

Güriş Grubu şirketlerinden Olgu Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından, Afyonkarahisar İli, Dinar İlçesi, Saklıkoyak Tepe, Karakoyunarkaçı Tepe, Gölalan Tepe, Yanyol Tepe, Gökbakan Tepe, İncebel Tepe, Karakuz Tepe, Gölalan Tepe, Çat Tepe, Alacagöltaşı Tepe, Kaleyıkığı Tepe, Büyükgözlek Tepe, Kocagöl Mevkii, Gölyolu Tepe, Sarıtaş Tepe, Keklicek ve Bülüçalanı Köyü Mevkiinde işletilmekte olan Dinar Rüzgâr Enerji Santralinin kapasite artıracak.

Kapasite artırımı kapsamında, santralde hâlihazırda kurulu bulunan 50 adet rüzgâr türbininin sayısının 77 adete ve santralin nihai kurulu gücünün de 115 MW’den 201,4 MW'ye çıkarılacak.

Afyonkarahisar ili, Dinar İlçesi sınırları dâhilinde 4787,38 ha alan içerisinde kurulu olan 50 adet Siemens marka SWT 2.3-108 model 2,3 MW gücünde rüzgâr türbininden oluşan ve toplamda 115 MW güç kapasiteli Dinar Rüzgâr Enerji Santraline aynı alan sınırları dâhilinde Siemens marka SWT -3.2 – 113 model 3,2 MW gücünde 27 adet türbin ilave edilecek ve ilave 86,4 MW güç ile birlikte Rüzgâr Enerji Santralinin toplam nihai kurulu gücü 201,4 MW olacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği doğrultusunda incelenip uygun bulunarak ÇED Süreci'nin başladığı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler