1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Güriş, Espiye HES'i satın aldı

Güriş, Espiye HES'i satın aldı

Enerji Günlüğü -  Güriş Holding, Giresun il sınırlarında bulunan 14,07 MW kurulu güce sahip Espiye HES'i satın aldı.Güriş Holding, portföyüne...

Güriş, Espiye HES'i satın aldı

Enerji Günlüğü -  Güriş Holding, Giresun il sınırlarında bulunan 14,07 MW kurulu güce sahip Espiye HES'i satın aldı.

Güriş Holding, portföyüne GİRESUN’daki Espiye Hidro Elektrik Santrali’ni ekledi. Güriş Holding yeni yatırımı ile birlikte hidroelektrik enerji santrali sayısını beşe yükseltirken, hidroelektrik enerji santrali yatırımlarının toplam kurulu gücünü 78,6 MW’a çıkardı.

Espiye HES yılda 57.500.000 kWh elektrik üretebiliyor. ESPİYE HES, 20 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip.

Güriş Holding’den yapılan açıklamada; 1958 yılında kurulan Güriş İnşaat’ın 1974 yılından beri ana müteahhit olarak DSİ ve TEK’e (EÜAŞ) enerji santralleri yaptığı ve yenilenebilir enerji konusunda yatırımcı olarak yerli enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam edeceği belirtildi.

Güriş Holding 2000 yılından beri rüzgâr enerjisi alanında da çözümler üretiyor. 263 MW kurulu gücüyle 4 adet rüzgar enerjisi santrali ile hizmete veren Güriş, bunlara ilave olarak, kurulu güç toplamı 391 MW olan 5 adet rüzgar enerji santralinin yatırımına devam ediyor. Jeotermal enerjideki yatırımlarına da aynı hızla devam eden GÜRİŞ Holding toplamı 100 MW olan 4 adet JES yatırımına da başladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler