1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Güriş Holding, Çeşmebaşı HES`i de alarak portföyünü genişletti

Güriş Holding, Çeşmebaşı HES`i de alarak portföyünü genişletti

Enerji Günlüğü - Güriş Grubu, Ankara Kalecik'teki Çeşmebaşı Hidroelektrik Satrali'ni bünyesine katarak, ilk HES'ine sahip oldu. Güriş Holding'ten...

Güriş Holding, Çeşmebaşı HES`i de alarak portföyünü genişletti

Enerji Günlüğü - Güriş Grubu, Ankara Kalecik'teki Çeşmebaşı Hidroelektrik Satrali'ni bünyesine katarak, ilk HES'ine sahip oldu. 

Güriş Holding'ten yapılan açıklamada, 56 yıldır inşaat sektörünün önemli isimlerinden biri olan şikketin, 17 yılı aşkın bir süredir "enerji" sektöründe de ciddi yatırımlar yaptığı belirtildi. Grubun, jeotermal, rüzgar ve doğalgaz faaliyetlerinin yanısıra enerji üretim kaynaklarına yeni bir Hidro Elektrik Santrali (HES) dahil ederek sektördeki büyümesine devam ettiği belirtildi.

PORTFÖYE HES DE EKLENDİ

Grubun geçtiğimiz aylarda İspanyol şirketi Iberdrola’nın hisselerini alarak 3 adet yeni rüzgar santralini bünyesine kattığı hatırlatılırken, şöyle denildi:

"Güriş Holding AŞ bünyesinde bulunan enerji yatırımları ve işletmeciliği konusunda uzman kuruluş Mogan Enerji Yatırım Holding AŞ, Gimak Enerji Üretim Limited Şirketi'nin yüzde 100 hissesini satın alarak; bu şirkete ait ve Kızılırmak nehri üstünde kurulu 8.2 MW'lık Çeşmebaşı Hidroelektrik Santrali'nin de sahibi oldu."

GÜRMAT JEOTERMALİN ARDINDAN

Ankara’ya 1 saat mesafedeki Kalecik ilçesinde kurul Çeşmebaşı HES, 2010 yılından itibaren üretimde. Çeşmebaşı HES, Güriş Holding AŞ’ye ait Türkiye'nin en büyük jeotermal santrali olan Gürmat Elektrik Üretim AŞ’den sonra grubun en verimli ikinci santrali konumunda yer alacak. Çeşmebaşı HES yıllık 56 milyon kWh'ın üzerinde bir üretim kapasitesine sahip.

Şirket yetkilileri, Güriş Holding'in Çeşmebaşı HES’i satın alarak inşaat sektörüyle birlikte enerji sektöründe de ağırlığını göstermeye başladığını belirtti. Yetkililer, Güriş Holding AŞ'nin bundan sonra enerji ve inşaat sektörlerindeki yatırımlara devam etme kararlılıklarını dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler