1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güriş: Osmangazi EDAŞ için çok ciddiyiz

Güriş: Osmangazi EDAŞ için çok ciddiyiz

Enerji Günlüğü - Güriş İş Geliştirme Koordinatörü Cem Özkök, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'ye de teklif verdiklerini ve bu şirketi almak konusunda...

Güriş: Osmangazi EDAŞ için çok ciddiyiz

Enerji Günlüğü - Güriş İş Geliştirme Koordinatörü Cem Özkök, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'ye de teklif verdiklerini ve bu şirketi almak konusunda ciddi olduklarını belirtti.

Reuters'dan Evrim Ergin’in sorularını yanıtlayan Özkök, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle satış sürecinde olan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'ye de teklif verdiklerini ve bu şirketi almak konusunda ciddi olduklarını belirten Özkök, "Bu şirketlerle ilgilenen ve teklif veren başka firmalar da var ama en ciddi teklifi biz yaptık diyebilirim" dedi.

GÜRİŞ, ENERJİ SEKTÖRÜNE 2015 YILININ ORTASINA KADAR 2.3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

Güriş İş Geliştirme Koordinatörü Cem Özkök, şirket olarak 1,000 MW'lık yenilenebilir, 1,000 MW'lık kömür ve 450 MW'lık da doğalgaz santrali kurmayı hedeflediklerini açıkladı. Bununla şirket orta vadede kurulu gücünü 2,450 MW'a çıkarmayı hedefliyor.

Özkök, 2015 yılının ortasına kadar enerji sektörüne 2.3 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını ve bu yatırımı halen yürütmekte olduklarını belirterek, "Şu anda Aydın Germencik'te 47.4 MW'lık bir jeotermal santralimiz bulunuyor. Bu santralin 232 MW'a çıkarılması için lisans aldık ve şu anda sondaj çalışmalarımız sürüyor. Sondaj çalışmalarının sonucuna göre bu santrali büyütmek için finansman görüşmelerine başlayacağız" dedi.

UKRAYNA'DA 250 MW'LIK LİSANS

Bu projenin dışında Ukrayna'da da 250 MW'lık rüzgar santrali yatırımına başlamaya hazırlandıklarını ve lisans aldıklarını belirten Özkök, "Bu ülkede 250 MW'lık lisansımız var. Ayrıca rüzgar için alım garantileri çok daha iyi. Ayrıca Romanya'da da ve diğer Avrupa ülkelerinde de projelere bakıyoruz" diye konuştu.

Özkök bugüne kadar enerji sektörüne yaklaşık 700 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, "Genelde finansman için Türk bankaları ile çalışıyoruz" dedi.

Özkök'ün verdiği bilgiye göre, şirketin halen Aydın Germencik'te 47.4 MW jeotermal, Dinar'da 115 MW rüzgar santrali, Hatay Belen'de 48 MW rüzgar santrali, Hatay Şenköy'de de 36 MW'lık rüzgar santrali bulunuyor.

TÜRKİYE'DE 165 MW'LIK RES YATIRIMI SÜRÜYOR

Özkök şu anda yatırımları sürmekte olan da yaklaşık 165 MW'lık üç rüzgar santrali projeleri bulunduğunu da söyledi.

Kurulacak santrallerden Muğla'da bulunan Fatma Rüzgar Santrali, 25 adet rüzgar türbini ile toplamda 77 MW'lık kapasiteye sahip. Kırklareli'de bulunan Zeliha Rüzgar Enerjisi Santrali ile Edirne–Tekirdağ arasında bulunan Kanije Rüzgar Enerjisi Santrali ise toplamda 28 adet türbinle 88 MW'lık bir enerji üretim kapasitesine sahip olacak.

Toplam 165 MW kapasiteli 53 adet rüzgar türbininin kurulacağı santrallerin 2014 sonu–2015 yaz dönemi arasında tamamlanarak devreye alınması planlanıyor.

Bu projelerin dışında ellerinde 450 MW'lık bir doğalgaz santrali lisansı bulunduğunu ve yine en az 500 MW'lık bir kömür santrali projesi yapmayı düşündüklerini belirten Özkök, şu an için bir ortaklık planları bulunmadığını da dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler