1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. GÜRİŞ, Tahta HES`i devraldı

GÜRİŞ, Tahta HES`i devraldı

Enerji Günlüğü - GÜRİŞ Grubu, Osmaniye ve Kahramanmaraş sınırları içinde yer alan Tahta Hidroelektrik Santrali'ni de bünyesine kattı.Türkiye’nin...

GÜRİŞ, Tahta HES`i devraldı

Enerji Günlüğü - GÜRİŞ Grubu, Osmaniye ve Kahramanmaraş sınırları içinde yer alan Tahta Hidroelektrik Santrali'ni de bünyesine kattı.

Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji üreticisi GÜRİŞ Holding, elektrik üretim portföyünü genişletmeye devam ediyor.

Güriş Holding, Osmaniye ve Kahramanmaraş sınırlarında yer alan Tahta Çay üzerinde kurulu Tahta HES'i bünyesine kattı.

12.3 MW kurulu güce sahip Tahta HES’in yıllık ortalama elektrik üretimi 53.400.000 kWh olarak hesaplanıyor.

Güriş Grubu, geçtiğimiz yıllarda Ankara/Kalecik ve Mersin/MUT’ta da peş peşe iki HES’i bünyesine kattmıştı. GÜRİŞ Holding halen üç rüzgar enerji santrali (RES), üç hidroelektrik santrali (HES) ve iki jeotermal enerji santralinden (JES) oluşan toplam 8 santrale sahip.

Son satın almayla birlikte Güriş Grubu'nun yıllık elektrik üretim miktarı 1 milyar 400 milyon kWh seviyesine ulaştı. Güriş Holding, bu yıl sonuna kadar faaliyete geçecek yeni santralleriyle birlikte, yıllık elektrik üretimini 2.5 milyar kWh seviyesine ulaştıracak.

GÜRİŞ İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Yamantürk, "Küresel ısınmanın sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehdit oluşturduğu bir ortamda; alternatif kaynaklardan enerji üreterek, enerjide dışa bağımlı ülkemizde bu bağımlılığın azalmasına katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ekolojik dengenin korunarak, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakılmasının yanı sıra ülke ekonomisine de olumlu katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler