1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güriş Ukrayna’daki Ovid RES’i tamamladı

Güriş Ukrayna’daki Ovid RES’i tamamladı

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Ukrayna’daki 30 megavat (MW) gücündeki Ovid Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kurulumunu tamamladı. Türkiye’nin...

Güriş Ukrayna’daki Ovid RES’i tamamladı

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Ukrayna’daki 30 megavat (MW) gücündeki Ovid Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kurulumunu tamamladı. 

Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Güriş Holding, ülke dışındaki yatırımlarına devam ediyor. Güriş Holding dört ay önce faaliyete geçirdiği Kosova’nın ilk Rüzgar Enerji Santrali unvanına sahip 32.4 MW’lik Kitka RES’ten sonra şimdi de Ukrayna’nın Odesa/Ovidopol bölgesinde yer alan Ovid RES’in yatırımını tamamladı. 

YILDA 118 MİLYON KWH ÜRETECEK

Güriş yüzde 100’ü kendisine ait 30 MW gücündeki Ovid RES’in devreye alınması için hazırlıklarını tamamladı. Güriş’in Ukrayna’daki ilk yatırımı olan Ovid RES’in yılda 118 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üreteceği hesaplanıyor. 

GE TÜRBİNELRİ KULLANILDI 

Güriş Holding, yaklaşık 32 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki Ovid RES’te kule yüksekliği 131.4 metre, kanat çapı 137 metre olan 9 adet GE 3.6 - 137 modeli türbin dikti. 

10 YILLIK SATIŞ GARANTİSİ VAR 

Günriş Holding, Ukrayna’daki Ovid RES projesi için 2 Ağustos 2018 tarihinde State Enterprise Energorynok ile elektrik satış anlaşması (power purchase agreement) imzalamıştı. Anlaşmaya göre Energorynok 31 Aralık 2029 tarihine kadar elektrik alımını garanti etmiş durumda. 

TÜRKİYE’DE DE 21 SANTRALİ VAR 

Güriş Grubu, Türkiye’de yedi adet jeotermal elektrik santrali (JES), sekiz adet rüzgar enerji santrali (RES) ve altı adet hidroelektrik santrali (HES) ile yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretiminde önemli bir role sahip. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler