1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. GÜRİŞ’in bir HES'i daha oldu: Çermikler

GÜRİŞ’in bir HES'i daha oldu: Çermikler

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Çermikler Hidroelektrik Santrali’ni bünyesine katarak, HES kurulu gücünü 104.4 megavat’a (MW) yükseltti. Güriş...

GÜRİŞ’in bir HES'i daha oldu: Çermikler

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Çermikler Hidroelektrik Santrali’ni bünyesine katarak, HES kurulu gücünü 104.4 megavat’a (MW) yükseltti. 

Güriş Holding, enerji alanındaki satın alma işlemlerine devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 14 MW’lık Giresun Espiye HES’i satın alan Güriş Holding, şimdi de 25,78 MW gücündeki Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni satın alarak grup bünyesine kattı. 

6 SANTRAL, 104.4 MW GÜÇ

Espiye ve Çermikler HES’in katılmasıyla Güriş Holding’in hidroelektrik santrali sayısı 6’ya yükseldi. Böylece Güriş Holding’in HES’teki toplam kurulu kapasitesi 104.4 MW seviyesine yükseldi. 

ÇERMİKLER İLE 80 MİLYON KWH

Sivas il sınırlarında bulunan 25,78 MW kurulu güce sahip Çermikler HES yılda 80.651.000 kWh elektrik üretebiliyor. Bu da 27.000 konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek bir rakama tekabül ediyor. 

Güriş’in ayrıca rüzgar ve jeotermal santralleri de bulunuyor. Grubun yenilenebilir kaynaklara dayalı toplam santral sayısı 15. 

Güriş, Espiye HES'i satın aldı

 

Önceki ve Sonraki Haberler