1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güriş'in Dinar RES`inde yeniden kapasite değişikliği

Güriş'in Dinar RES`inde yeniden kapasite değişikliği

Enerji Günlüğü -  Olgu Enerji tarafından Afyon ili Dinar ilçesinde işletilen Dinar RES'in kapasitesinde yeniden değişikliğe gidilecek. Güriş...

Güriş'in Dinar RES`inde yeniden kapasite değişikliği

Enerji Günlüğü -  Olgu Enerji tarafından Afyon ili Dinar ilçesinde işletilen Dinar RES'in kapasitesinde yeniden değişikliğe gidilecek. 

Güriş Grubu şirketlerinden Olgu Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından, Afyonkarahisar İli, Dinar İlçesi, Saklıkoyak Tepe, Karakoyunarkaçı Tepe, Gölalan Tepe, Yanyol Tepe, Gökbakan Tepe, İncebel Tepe, Karakuz Tepe, Gölalan Tepe, Çat Tepe, Alacagöltaşı Tepe, Kaleyıkığı Tepe, Büyükgözlek Tepe, Kocagöl Mevkii, Gölyolu Tepe, Sarıtaş Tepe, Keklicek ve Bülüçalanı Köyü Mevkiinde işletilmekte olan Dinar Rüzgâr Enerji Santralinin kapasite değişikliğine gidecek. 

Daha önce kapasite arttırarak 201,4 MW olarak planlanan Dinar RES'in kapasitesinin 200,25 MW olması planlanıyor. 

4.787,38 hektarlık alan içerisinde kurulu olan 50 adet Siemens marka SWT - 2.3-108 model 2,3 MW gücünde rüzgâr türbininden oluşan ve toplamda 115 MW güç kapasiteli Dinar Rüzgâr Enerji Santraline aynı alan sınırları dâhilinde General Electric marka GE 2,75-120 (85mHH model) 2,75 MW gücünde 31 adet türbin ilave edilecek.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili hazırlanan ve nihai kabulü gerçekleştirilen Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde AFYONKARAHİSAR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilebilecek.

GÜRİŞ DİNAR RES'İN KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler