1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Gürlük, sera ısıtması için jeotermal kaynak arayacak

Gürlük, sera ısıtması için jeotermal kaynak arayacak

Gürlük Jeotermal Enerji, kuracağı topraksız kampüs şeklinde tasarlanmış teknolojik seralar için 465 milyon TL yatırımla Eskişehir’de jeotermal kaynak arayacak.

Gürlük, sera ısıtması için jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde 11 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Kaynak, sera ısıtmasında kullanılacak.

Alarko Holding şirketlerinden Gürlük Jeotermal Enerji Tarım Seracılık Gıda San. ve Tic. A.Ş. tarafından Eskişehir İli, Mahmudiye İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi mevkiinde "İR:2023-02 (ER:3339672) nolu sahada jeotermal kaynak arama sondaj ve seracılık faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 465 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 578 hektarlık alanda 11 adet sondaj kuyusu açılacak. Sondaj kuyuları yaklaşık 8,5-10 cm çapında ortalama maksimum 1000 ± 200 derinlikte olacak. Sondaj faaliyeti neticesinde belirlenen jeotermal kaynak rezerv miktarı, kalite uygunluk gibi değerlendirmeler yapılacak, kaynakların uygun görülmesi durumunda da üretim aşamasına geçilecek. Verimli olmayan kuyular ise re- enjeksiyon kuyuları olarak kullanılacak.

Sondaj çalışmaları ardından yeterli sıcaklığa ve debiye ulaşılması halinde çıkacak olan suyun sıcaklık değerlerine göre proje sahibi tarafından jeotermal kaynaklı topraksız kampüs şeklinde tasarlanmış teknolojik seraların yapımında kullanılması planlanıyor. Yaklaşık 576 bin metrekarelik alanda kurulacak sera için yaklaşık 15,67 MWe lık jeotermal ısıl güce ihtiyaç olacak.

Enerji Günlüğü