1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gürpınar Elektrik`ten Tekirdağ’a Doğalgaz Santrali

Gürpınar Elektrik`ten Tekirdağ’a Doğalgaz Santrali

Enerji Günlüğü - Tesla Enerji Grubu bünyesindeki Gürpınar Elektrik Üretim AŞ, Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde 457 MW kurulu gücünde bir doğalgaz...

Gürpınar Elektrik`ten Tekirdağ’a Doğalgaz Santrali

Enerji Günlüğü - Tesla Enerji Grubu bünyesindeki Gürpınar Elektrik Üretim AŞ, Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde 457 MW kurulu gücünde bir doğalgaz çevrim santrali kuracak. 

Gürpınar Enerji’nin Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde kuracağı Gür Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından daha önce uygun bulma aşamasına alındığı ifade edilen Proje için ÇED Raporu ve diğer izinlerin alınması ile önlisans ve lisans aşamalarına gelinebilecek.

SANTRAL’İN KURULU GÜCÜ 464 MW

Gür Enerji Doğalgazlı Kombine Çevrim Elektrik Santrali’nin 464,75 MWm/457,65 MWe kurulu gücünde olduğu belirleniyor.

PROJE’NİN YATIRIM MALİYETİ 450 MİLYON TL

Proje’nin yaklaşık yatırım maliyeti 450 milyon TL olurken, finansmanın 304 milyon Dolar’ın dış finansman, 76 milyon Dolar’ı ise öz kaynaklardan karşılanacak. Kullanılacak kredi için faiz oranı % 6.06 olup, kredi geri ödeme dönemi 3 yıl, geri ödemesiz dönemi 9 yıl olacak.

İNŞAAT 2 YIL SÜRECEK

Tesisin ekonomik ömrü, 2 yıl olarak planlanan inşaat çalışmalarından sonra teknolojik gelişmeler göz önüne alınarak ortalama 40 yıl olarak öngörülüyor. Ancak, bakım ve modernizasyon çalışmaları ile bu süre uzatılabilecek. 

Gürpınar Elektrik Üretim AŞ, santralin devreye alınma tarihi olarak 2016 yılını hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler