1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gürsa, Kütahya’da atık kağıtları geri dönüştürecek

Gürsa, Kütahya’da atık kağıtları geri dönüştürecek

Gürsa, 496 milyon TL yatırımla Kütahya’da kuracağı tesiste atık kağıtlardan ambalaj kağıtları üretecek. Şirket ayrıca tesisin kendi elektriğini de üretecek.

Gürsa, Kütahya’da atık kağıtları geri dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Gürsa, Kütahya’da kuracağı tesiste atık kağıtlardan her türlü ambalaj kağıdı üretecek. Şirket kurutmada kullanılan kömür yakıtlı buhar kazanından elektrik üretecek.

Gürsa Oluklu Mukavva ve Ambalaj San. Tic. A.Ş. tarafından Kütahya İli, Altıntaş İlçesi, Sevdiğin Köyü, Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde 161 bin m2 alan üzerinde atık kağıtlardan ambalaj kağıdı üretecek. 496 milyon TL değerindeki proje kapsamında kağıt üretim fabrikasında kurutma için gerekli buharı üretmek için kullanılacak buhar kazanı aynı zamanda elektrik türbinini de çevirerek, fabrikanın tüm enerjisi sağlanmış olacak. Ayrıca, proje ile işletme aşamasında oluşacak endüstriyel ve evsel nitelikli atık suları arıtacak Atıksu Arıtma Tesisi de kurulacak.

KÖMÜR YAKITLI KAZANIN BUHARINDAN ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Kurulum çalışmaları devam eden tesiste 246.758 ton/yıl atık kağıttan 205.632 ton/yıl ambalaj kağıdı üretilmesi planlanıyor. Kağıt üretim fabrikasında kurutma için gerekli buharı üretmek için buhar kazanında yaklaşık 128.000 ton/yıl yerli kömür kullanılması planlanıyor. Kömür, Akışkan yataklı kömür kazanında kullanılacak. Akışkan yataklı kömür kazanına yedek olarak doğalgaz kazanı kurulması planlanıyor. Kömür kazanında arıza olduğu zaman yedek olarak tutulan buhar kazanında doğal gaz tüketilecek. Yılda 15 gün doğalgaz kazanının çalışacağı varsayılmış olup yılda; 1.620.000 m3 gaz tüketilecek. 

Proje kapsamında kurulacak Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi de 3500 m3/gün olacak. Tesis, işletme aşamasında oluşacak endüstriyel ve evsel nitelikli atık suları arıtacak ve fiziksel + kimyasal + biyolojik arıtma ünitelerinden oluşacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler