1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gürsöğüt-I HES’in kısmi geçici kabulü yapıldı

Gürsöğüt-I HES’in kısmi geçici kabulü yapıldı

Albedo BS Elektrik tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen 38 MW’lık Gürsöğüt-I Barajı ve HES’in inşaatı tamamlanarak kısmi geçici kabulü yapıldı.

Gürsöğüt-I HES’in kısmi geçici kabulü yapıldı

Enerji Günlüğü - Albedo BS Elektrik tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen 38 MW’lık Gürsöğüt-I Barajı ve HES’in inşaatı tamamlanarak kısmi geçici kabulü yapıldı.

DSİ Genel Müdürlüğü Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkanlığı, SSB gövde tipinde, 67 m yüksekliğinde, 39,63 MWm/38,08 MWe kurulu gücünde olan Gürsöğüt-I Barajı ve HES’in inşaatının tamamlandığını ve projenin kısmi geçici kabulünün yapıldığını açıkladı.

6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında Eskişehir ili Mihalıççık ilçesi ve Ankara ili Beypazarı ilçesi sınırları içerisinde ve Sakarya Nehri üzerinde yer alan Albedo BS Elektrik Enerji Üretim AŞ tarafından inşa edilen “Gürsöğüt Barajı ve HES Projesi” işi kapsamındaki santral yılda toplam 204,88 GWh enerji üretecek. 

Baraj rezervuarlarında toplam 76,86 milyon metreküp su depolanacak olup Gürsöğüt-I Barajı’ndan alınacak sular ile 1050 ha sahanın basınçlı olarak sulanması sağlanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler