1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güzel Enerji Aliağa tesisi havacılık yakıtı iletimi de yapacak

Güzel Enerji Aliağa tesisi havacılık yakıtı iletimi de yapacak

EPDK, Güzel Enerji’ye ait Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tüpraş Hattı üzerinden havacılık yakıtı türlerinin iletimini de yapacak. 

Güzel Enerji Aliağa tesisi havacılık yakıtı iletimi de yapacak

Enerji Günlüğü - EPDK, Güzel Enerji’ye ait Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tüpraş Hattı üzerinden havacılık yakıtı türlerinin iletimini de yapacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Güzel Enerji Akaryakıt AŞ’nin İzmir, Aliağa’da bulunan, Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin Tüpraş Hattı iletim tarifesini güncelleyerek yayınladı. 

Buna göre PİL/1266-2/22636 iletim lisansı kapsamında bundan böyle, Atatürk Mahallesi, Karaağaç Caddesi, No: 9, Aliağa, İzmir adresinde faaliyette bulunan söz konusu tesiste benzin ve motorin türleri dışında; havacılık yakıtı türleri için de iletim hizmeti verilecek. Tesiste iletilecek akaryakıt miktarı; benzin ve motorin için miktar olarak toplam 50.000m3’ten ve hizmet süresi olarak da 180 günden az ise Güzel Enerji iletim hizmeti vermeyecek. 

Tarife güncellemesinde iletim hizmeti tarife ücretleri değiştirilmedi ancak listeye havacılık yakıtı türleri eklendi. Tesiste ücretler; yükleme ve varış mahalleri veya taşıma mesafesine göre, benzin ve mazotta eskiden olduğu gibi ve aşağıdaki tutarlarla uygulanacak. 

  • Benzin türleri: 0,48TL/m3
  • Motorin türleri: 0,48TL/m3
  • Havacılık yakıtı türleri: 0,48TL/m3

 En az 15 yıl süreli depolama anlaşmaları için geçerli olmak üzere, uzun süreli kapasite kullanımı söz konusu olduğunda, benzin ve motorin için iletim hizmeti bedeli 0,30TL/m3 olarak uygulanacak. 

Tesiste bunun dışında herhangi bir indirim uygulanmıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler