1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güzel Enerji Aliağa tesisi tarifesi güncellendi

Güzel Enerji Aliağa tesisi tarifesi güncellendi

EPDK, Güzel Enerji’ye ait Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tüpraş Hattı tarifesinde mazot ve benin için %37,5 zam yaptı. Havacılık yakıtı iletim ücreti değişmedi.

Güzel Enerji Aliağa tesisi tarifesi güncellendi

Enerji Günlüğü - EPDK, Güzel Enerji’ye ait Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tüpraş Hattı tarifesinde mazot ve benin için %37,5 zam yaptı. Havacılık yakıtı iletim ücreti değişmedi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Güzel Enerji Akaryakıt AŞ’nin İzmir, Aliağa’da bulunan, Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin Tüpraş Hattı iletim tarifesini güncelleyerek yayınladı. 

Buna göre PİL/1266-2/22636 iletim lisansı kapsamında Atatürk Mahallesi, Karaağaç Caddesi, No: 9, Aliağa, İzmir adresinde faaliyette bulunan söz konusu tesiste benzin ve motorin türleri ile havacılık yakıtı türleri için iletim hizmeti verilecek. Tesiste iletilecek akaryakıt miktarı; benzin ve motorin için miktar olarak toplam 50.000m3’ten ve hizmet süresi olarak da 180 günden az ise Güzel Enerji iletim hizmeti vermeyecek. 

Tarife güncellemesinde benzin ve motorin iletim hizmeti tarife ücretleri %37,5 oranında arttırıldı. Havacılık yakıtı türlerinde ise fiyat değişikliği yapılmadı. Buna göre tesiste ücretler; yükleme ve varış mahalleri veya taşıma mesafesine göre, aşağıdaki tutarlarla uygulanacak. 

  • Benzin türleri: 0,66TL/m3
  • Motorin türleri: 0,66TL/m3
  • Havacılık yakıtı türleri: 0,48TL/m3

En az 15 yıl süreli depolama anlaşmaları için geçerli olmak üzere, uzun süreli kapasite kullanımı söz konusu olduğunda, benzin ve motorin için iletim hizmeti bedeli ise değiştirilmedi ve 0,30TL/m3 olarak kaldı. 

Tesiste bunun dışında herhangi bir indirim uygulanmıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler