1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Güzelyurt Jeotermal, Aksaray’da jeotermal kaynak arayacak

Güzelyurt Jeotermal, Aksaray’da jeotermal kaynak arayacak

Güzelyurt Jeotermal Enerji A.Ş. Aksaray'da jeotermal kaynak arayacak. Şirket bu amaçla yaklaşık 10 milyon yatırımla 3 adet sondaj kuyusu açacak.

Güzelyurt Jeotermal, Aksaray’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Aksaray'ın Güzelyurt ve Gülağaç ilçe sınırları içinde 3 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. 

Güzelyurt Jeotermal Enerji A.Ş. tarafından Aksaray ili, Güzelyurt ve Gülağaç ilçelerinde 4870 hektarlık 2019680002 numaralı jeotermal kaynak ve mineralli su işetme ruhsat sahası içerisindeki lokasyonlarda sondaj yöntemiyle jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. 

Yaklaşık 9,7 milyon lira değerindeki proje kapsamında tarım ve mera arazilerinden oluşan alanda Gaziemir-8, Bozcayurt-1 ve Bozcayurt-2 adlı 3 adet sondaj kuyusu açılacak. Dorse üzerine monteli sondaj kulesi ve ekipmanlarının kullanılacağı sondaj çalışmaları sıra ile yapılacak. 

Söz konusu lokasyonlarda açılacak sondajlardan verim alınamaması durumunda ruhsat sahası içerisinde yeni sondaj yerleri belirlenebilecek. Sondaj çalışmaları sonucunda jeotermal kaynağa ulaşılması durumunda, jeotermal kaynağın kullanımı kaynağın durumuna göre belirlenecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler