1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hakkari, Şırnak ve Artvin için doğalgaz dağıtım ihalesi

Hakkari, Şırnak ve Artvin için doğalgaz dağıtım ihalesi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Hakkari, Şırnak ve Artvin için doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi açtı.Enerji Piyasası Düzenleme...

Hakkari, Şırnak ve Artvin için doğalgaz dağıtım ihalesi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Hakkari, Şırnak ve Artvin için doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi açtı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK-Kurul) 9 Şubat 2017 günü gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararla Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi ile Artvin doğal gaz dağıtım bölgesini içine alan iki ayrı dağıtım lisansı ihalesi açtı.

İhaleler sonucunda verilecek şehir içi dağıtım lisansları kapsamında söz konusu bölgelere 30 yıl boyunca doğalgaz dağıtımı gerçekleştirilecek.

İhale kapalı zarf usulü ile teklif alma ve açık eksiltme şeklinde yapılacak.

İhale sonucunda dağıtım lisansı almaya hak kazanan tüzel kişilerin, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) iletim hattını gaz arzına hazır hale getirmesinden itibaren; Artvin, Hakkari ve Şırnak şehirlerinde en geç 6 ay içinde dağıtım şebekesi imalatı gerçekleştirmek sureti ile yatırıma fiili olarak başlayacağı; en geç 18 ay içinde herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye almak suretiyle gaz sunumuna başlayacağı ve Artvin, Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi şehirlerinde en geç 8 yıl içinde ihale tarihindeki uygulama imar planı kapsamındaki imarlı alanlar bütününde dağıtım şebekesini tesis edeceği açıklandı.

Yeterlilik için başvuruda bulunacak şirketler 15 Şubat 2017 günü mesai saati bitimine kadar yeterlilik ile ilgili sorularını Kuruma yazılı olarak iletebilecekler. Bu tarihten sonra gelen veya yeterlilik ile ilgili olmayan sorular dikkate alınmayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler