1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hakkari ve Artvin'e doğalgaz boru hattı döşenecek

Hakkari ve Artvin'e doğalgaz boru hattı döşenecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'de doğal gaz ulaştırılamayan sadece 3 ilden ikisi olan Hakkari ve Artvin'e doğalgazın ulaştırılması için doğalgaz boru...

Hakkari ve Artvin'e doğalgaz boru hattı döşenecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'de doğal gaz ulaştırılamayan sadece 3 ilden ikisi olan Hakkari ve Artvin'e doğalgazın ulaştırılması için doğalgaz boru hattı inşa edilecek.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), Hakkari ve Artvin için açılan doğalgaz boru hattı inşaası ihale ilanlarını yayınlayarak duyurdu. 

Buna göre, Artvin doğal gaz boru hattı Faz-1 ve ihalesi 12 Ocak, Faz-2 ihalesi 18 Ocak tarihlerinde; Hakkari doğalgaz boru hattı yapım işi ihalesi de 8 Şubat tarihinde açık ihale usulü ile düzenlenecek. 

Artvin doğal gaz boru hattı Faz-1 ihalesi yaklaşık olarak toplam 78.085 metre (eğik mesafe) uzunluğunda 10 inch çapında yüksek basınç doğal gaz çelik boru hattı sistemi yapımı, Faz-2 ihalesi yaklaşık olarak toplam 32.673 metre (eğik mesafe) uzunluğunda 10 inch çapında yüksek basınç doğal gaz çelik boru hattı sistemi yapımı içi için gerçekleştirilecek. 

Hakkari doğalgaz boru hattı ihalesi ise yaklaşık olarak toplam 203.803 metre (eğik mesafe) uzunluğunda ve 12 inch çapında yüksek basınç doğal gaz çelik boru hattı sistemi yapımı işi için yapılacak. 

Artvin doğal gaz boru hattının her iki fazının yapım süresi, yer tesliminden itibaren 630 gün, Hakkari ise 720 gün olarak belirlendi. 

Ayrıca 10 Ocak'ta Gümüşhane Kelkit ilçesinde doğal gaz boru hattı yapımı, 19 Ocak'ta Gümüşhacıköy ve Gölmarmara İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları Arazi - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi hizmet alımı ihaleleri de gerçekleştirilecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler