1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hakkari’ye doğalgaz iletim hattını Vemak kuracak

Hakkari’ye doğalgaz iletim hattını Vemak kuracak

Enerji Günlüğü - Hakkari'ye doğalgaz ulaştıracak 203.8 kilometrelik doğalgaz iletim hattı yapım ihalesinde en düşük teklifi 53.9 milyon TL ile Vemak...

Hakkari’ye doğalgaz iletim hattını Vemak kuracak

Enerji Günlüğü - Hakkari'ye doğalgaz ulaştıracak 203.8 kilometrelik doğalgaz iletim hattı yapım ihalesinde en düşük teklifi 53.9 milyon TL ile Vemak İnşaat’tan geldi. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 64,8 milyon lira olarak belirlenen Hakkari Doğalgaz Boru Hattı yapım ihalesi tamamlandı. BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nedim Özyol'un komisyon başkanlığında yapılan ihalede 3 firmanın idari şartnamede istenilen belgeleri sundukları tespit edildi. 

İhalede sunulan en düşük teklif 53 milyon 900 bin TL ile Vemak İnşaat Taahhüt Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nden geldi. HES Group Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Line Group İnşaat Ticaret AŞ Ortaklığı 58 milyon 767 bin TL teklif ederken, Ana-Kent Plan Yapı Yatırım Teknoloji Danışmanlık AŞ-Çolakoğlu İnşaat Turizm Ticaret AŞ Ortaklığı’nın teklif tutarı ise 63 milyon 63 bin 74 TL oldu. 

İhale kapsamında Hakkari’ye doğalgaz ulaştırmak için 203 bin 803 metre uzunluğunda 12 inç çapında çelik boru hattı kurulacak. Şartnameye göre işin 720 günde tamamlanması gerekiyor. 

İletim hattı ile Hakkari’ye kadar ulaştırılacak gazın, şehre dağıtımı ve satışını yapacak firmanın belirlenmesi için önümüzdeki dönemde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından da dağıtım lisans ihalesi düzenlenecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler