1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hakman: Liberal elektrik piyasası modeliyle Türkiye örnek olacak

Hakman: Liberal elektrik piyasası modeliyle Türkiye örnek olacak

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman Türkiye’nin liberal elektrik piyasası deneyiminin bölge ülkeleri için verimli...

Hakman: Liberal elektrik piyasası modeliyle Türkiye örnek olacak

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman Türkiye’nin liberal elektrik piyasası deneyiminin bölge ülkeleri için verimli bir rol model oluşturduğunu söyledi.

22. Dünya Enerji Kongresi’nde düzenlenen Avrasya Paneli’nde konuşanSabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, Avrasya bölgesinin enerji kaynaklarının potansiyeli, enerji endüstrisi, genç ve dinamik nüfusu ve büyüme trendlerinin dünya enerji dengeleri için önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Bu noktada Türkiye’nin gerek coğrafi konumu, gerekse son dönemde enerji sektöründe atılan liberalizasyon adımları ile bölgenin enerji kaynakları ile enerji talep merkezleri arasında bir enerji koridoru ve terminali olarak artan önemini vurguladı.

Selahattin Hakman, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde bölgesel bir elektrik ve doğal gaz merkezi konumuna geleceğini, bunun da hem Türkiye hem de bölge ülkeleri için enerji güvenliği, rekabetçilik ve işbirliği ekseninde önemli fırsatlar sunacağını kaydetti.

Türkiye’nin son on yılda elektrik sektöründe rekabetçi bir piyasa oluşumunda önemli aşama kaydettiğini, bu piyasanın yüksek talep artışını karşılamak üzere gerekli yatırımların özel sektör tarafından rekabetçi pazar dinamikleri ile gerçekleştirilmesini sağladığını ifade eden Hakman, Türkiye’nin liberal elektrik piyasası deneyiminin bölge ülkeleri için verimli bir rol model oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Aynı zamanda Enerjisa, büyüme planları paralelinde, Dünya Enerji Konseyi’nin küresel ortağı oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler