1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Halk Bankası Ermenek esnafının kredi borcunu erteleyecek

Halk Bankası Ermenek esnafının kredi borcunu erteleyecek

Enerji Günlüğü - Halk Bankası Karaman ili Ermenek ilçesi maden kazası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçlarını bir yıl...

Halk Bankası Ermenek esnafının kredi borcunu erteleyecek

Enerji Günlüğü - Halk Bankası Karaman ili Ermenek ilçesi maden kazası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçlarını bir yıl faizsiz erteleyecek.

Bakanlar Kurulu kredi borcu erteleme kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, Karaman İli, Ermenek İlçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkârların Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan düşük faizle kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamında olan kredi borçlarının ertelenecek.

Ertelenecek olan kredi borçlarının 28 Ekim 2014 tarihinden itibaren bir yıl içinde dolacak olan veya bu tarih itibarıyla vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olanlar faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle vade/taksit/hesap devresinden itibaren bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenecek. Buna bağlı olarak, kredi itfa tablosu doğrultusunda, kalan tüm taksitler de birer yıl ötelenecek.

Ertelemeden yararlanmak isteyenler bu tarihten itibaren iki ay içinde maden kazasından zarar gördüklerini belirterek kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi için yazılı olarak Bankaya başvurmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler