1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Halkbank’tan İsrail’e petrol satışına yalanlama

Halkbank’tan İsrail’e petrol satışına yalanlama

Enerji Günlüğü - Halkbank, İsrail’e Kürt petrolünün satıldığı ve bankanın da buna aracılık ettiği yönündeki haberlere ilişkin yalanlamada bulunuldu.Halkbank...

Halkbank’tan İsrail’e petrol satışına yalanlama

Enerji Günlüğü - Halkbank, İsrail’e Kürt petrolünün satıldığı ve bankanın da buna aracılık ettiği yönündeki haberlere ilişkin yalanlamada bulunuldu.

Halkbank yazılı bir açıklama yaparak İsrail’e Kürt petrolünün satıldığı ve bankanın da buna aracılık ettiği yönündeki haberleri yalanladı.

Halkbank tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Geçtiğimiz hafta sonu bazı internet sitelerinde, Kürt petrolünün Türkiye üzerinden İsrail’e taşındığı ve Gazze’yi vuran savaş araçlarının yakıtının Türkiye’den sağlandığı yönünde, Bankamızın kendi web sayfasından açıklama yaptığına dair haber ve yorumlara yer verilmiştir.

17 Aralık sürecinde ve sonrasında bu nitelikteki haber ve yorumlarla, ülkemizin yükselen ekonomik değerlerinden biri olan Bankamızın adının “ısrarla” çeşitli spekülasyonlara karıştırılmak istendiği kamuoyunun da bilgisi dahilindedir. Yurt içinde ve yurt dışında bir takım odaklarca yapılan bu hedefli saldırılar, Bankamızın yükselmesine ve gelişmesine asla engel olamayacaktır.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanan bazı haberler diğer halka açık şirketlerde olduğu gibi Bankamızın web sayfasında da yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla yer alabilmektedir. Bu durum haberi yapan internet sitesince de çok iyi bilinmesine rağmen, meslek etiği ve ahlâkı gözetilmeden maksatlı bir şekilde olay çarpıtılarak bir algı yaratılmaya ve dünyanın gözünün önünde cereyan eden Gazze’deki katliamlarla Bankamızın adı aynı kare içinde anılmaya çalışılmaktadır.

Bilindiği gibi Bankamız, hisseleri Borsada işlem gören, halka açık bir şirkettir. Bundan böyle bu tür çarpıtma haberleri yayımlamak ve yayılmasına sebebiyet vermek suretiyle Bankamızı yıpratmaya çalışanlar hakkında hukuki ve cezai başvurularda bulunulacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler