1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Halkbank'tan KOBİ'lere yeşil enerji kredisi

Halkbank'tan KOBİ'lere yeşil enerji kredisi

Enerji Günlüğü - Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, küçük ve orta ölçekli işletmeler başta olmak üzere firmalara enerji verimliliği çalışmalarına...

Halkbank'tan KOBİ'lere yeşil enerji kredisi

Enerji Günlüğü - Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, küçük ve orta ölçekli işletmeler başta olmak üzere firmalara enerji verimliliği çalışmalarına katkı sunacak krediler sağlayacaklarını söyledi. 

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı açıklamada sürdürülebilir bir kalkınmanın yeşil büyümeye dayalı olarak gerçekleşebileceğine işaret etti. Daha az enerji tüketip daha yüksek verimliliğin sağlanmasıyla gelecek 15 yıl içinde 30 milyar dolar seviyesinde bir tasarruf sağlanabileceğini kaydeden Arslan "Reel sektöre yönelik yeni ürünler geliştirdik. Firmalarımıza verdiğimiz finansal desteğin her alanda olduğu gibi, enerji alanında da verimliliğe dönüşeceğine ve ülkemizin geleceğine değer katacağına inanıyoruz” dedi. 

ENERJİ VERİMLİLİĞİNE YÖNELİK DÖNÜŞÜM KREDİSİ

Genel Müdür Arslan'ın verdiği bilgilere göre Halkbank enerji tüketimlerini azaltmak isteyen KOBİ’lere finansal kaynak ihtiyaçlarında destek olmak için Enerji Verimliliğine Yönelik Dönüşüm Kredisi verilecek. Kredi, iki yıla varan anapara ödemesiz dönemli olmak üzere azami 7 yıla varan vadeye sahip olacak ve alternatif geri ödeme seçenekleri de sunulacak. Krediden faydalanan firma sahiplerine 1 adet yıllık ferdi kaza sigortası hediye edilecek.

KOBİ’LERE ENERJİ VEREN KREDİ PAKETİ

Söz konusu krediden, güneş ve rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretmeyi hedefleyen KOBİ’ler ile güneş paneli ve rüzgar türbini üretimi yapan firmalar yararlanabilecek. Kredinin üst limiti işletme kredilerinde firmanın kredi değerliliğine göre, yatırım kredilerinde ise proje bazında belirlenecek. Kredide, söz konusu rüzgar türbini veya güneş paneli teminat olarak gösterilebilecek.

YEŞİL ENERJİ KREDİSİ

Krediden, kendi enerjisini biyokütle kaynakları kullanarak üretmek isteyen KOBİ’ler ve bu enerji üretim sistemleri için gerekli olan makine ve ekipmanların yurt içinde üretimini yapan firmalar yararlanabilecek. 2 yıla varan ödemesiz dönem ve azami 7 yıla varan vade ile verilecek kredide, alternatif geri ödeme seçenekleri ve indirimli faiz oranları uygulanacak. Ayrıca kredi kullanan firmaların kuracağı tesiste asgari yüzde 70 oranında yerli makine ya da aksam kullanılması durumunda ilave faiz indirimi verilecek.

KONUT YALITIMI DESTEK KREDİSİ

Paketten, binalarda enerji tasarrufu ya da enerji verimliliği sağlayacak türde yalıtım faaliyetlerini gerçekleştirecek olan KOBİ segment firmaları ile yalıtım ürünleri üreten üretici firmalar yararlanabilecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler