1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ham petrol fiyatları ABD etkisiyle arttı!

Ham petrol fiyatları ABD etkisiyle arttı!

Enerji Günlüğü - Küresel petrol piyasalarında fiyatlar ABD'nin İran'dan yapılan petrol ticaretinin durdurulmasını istemesi ve sondaj kules sayısındaki...

Ham petrol fiyatları ABD etkisiyle arttı!

Enerji Günlüğü - Küresel petrol piyasalarında fiyatlar ABD'nin İran'dan yapılan petrol ticaretinin durdurulmasını istemesi ve sondaj kules sayısındaki düşüş sonrası yükseldi.  

Küresel piyasalardaki petrol fiyatları ABD'nin İran'dan yapılan petrol ticaretinin engellenmesini istemesi ve petrol hizmet şirketlerinden Baker Hughes'un belirttiği ABD sondaj kule sayısındaki düşüşle birlikte yükselişe geçti. 

Buna göre, Batı Teksas (WTI) olarak adlandırılan ham petrol varili 74,31 dolar seviyelerine çıkarken, Londra Brent türü ham petrolün varili ise 79,23 dolardan işlem görüyor.  

ABD'nin, salı günü, müttefik ülkelerinden İran’dan yapılan petrol ithalatını 4 Kasım’a kadar sonlandırmalarını talep etmesiyle birlikte küresel petrol piyasalarında bu isteğin arz eksikliği doğuracağı endişesi hakim oldu ve fiyatlar yukarı yönlü seyretmeye başladı. Bununla birlikte Baker Hughes’un haftalık verilere göre de 23-29 Haziran döneminde ABD’de 4 petrol sondaj kulesi hizmet dışı kaldı.  

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler