1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ham petrolde düşüş sürecek

Ham petrolde düşüş sürecek

Enerji Günlüğü - Son yedi yılın en düşük seviyesine gerileyen ham petrol fiyatlarında düşüşün devam etmesi bekleniyor.Ham petrol fiyatları, OPEC...

Ham petrolde düşüş sürecek

Enerji Günlüğü - Son yedi yılın en düşük seviyesine gerileyen ham petrol fiyatlarında düşüşün devam etmesi bekleniyor.

Ham petrol fiyatları, OPEC toplantısından bir anlaşma çıkmaması ve Çin'in emtia ithalatında güçlenme beklenmemesi üzerine önemli bir düşüş daha yaşadı.

Dün yüzde 5'ten fazla değer kaybeden brent tipi ham petrol fiyatları, 41.8 dolarla Aralık 2008'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Brent petrol bugün (8 Aralık 2015) sabah saatlerinde 41 doların altında seyrediyor. ABD hafif petrolü ise 37.7 dolar seviyelerinde hareket ediyor.

Uzmanlar, kısa vadede Brent petrol için yükselişi destekleyebilecek bir temel veri görmüyor. Ancak, kar satışlarına fırsat verebilecek tepki alımları ve spekülatif yükselişler yaşanabileceği belirtiliyor.

ABD ve Rusya'da artan petrol üretimi OPEC'in petrol piyasasında etkinliğini zayıflattı. Buna rağmen hala önemli bir etken olan OPEC'in son toplantısından üretim miktarında bir değişiklik yapılmaması ham petrol fiyatlarını baskı altına alan unsurların başında gösteriliyor.

Bu arada, OPEC içerisinde yeniden ikinci büyük üretici olmak isteyen İran ve Suudi Arabistan arasındaki yarış üretimin daha da artmasına yol açabilir.

Öte yandan, gözler Amerika Petrol Enstitüsü'nün bu gece yayınlayacağı "Haftalık Ham Petrol Stokları" verisinde...

...

Önceki ve Sonraki Haberler