1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hamitabat Gaz Santrali’ne yardımcı güneş santrali kurulacak

Hamitabat Gaz Santrali’ne yardımcı güneş santrali kurulacak

Limak Enerji, Türkiye’nin ilk doğalgaz kombine çevrim santrali olan Hamitabat’ı güneşle hibrit santrale çevirecek. Güneş santraline toplam 97,5 milyon TL yatırım yapılacak. 

Hamitabat Gaz Santrali’ne yardımcı güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'ne yardımcı kaynak olarak toplam kurulu gücü 9,4089 MWm olan 5 adet GES ünitesi kurulacak. 

Limak Enerji şirketlerinden Hamitabat Elektrik Üretim ve Tüketim A.Ş. tarafından Kırklareli İli, Lüleburgaz İlçesinde işletilmekte olan 1.220 MW kurulu gücündeki Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'ne yardımcı kaynak olarak güneş enerji santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 97,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Tatarköy Köyü sınırları içinde belirlenen sahada 5 ayrı güneş santrali kurulacak. Kurulacak olan güneş santralinin toplam kurulu gücü 9,4089 MWe MWe olacak. Santralde 545 Wp gücünde 17.264 adet PV modül ve 66 adet inverter kullanılacak. Planlanan Güneş Enerji Santralinde Monokristal Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevrilecek. Proje kapsamında yılda yaklaşık 13.463,96418 kWh/yıl elektrik üretilecek. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler