1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hamitabat için Siemens'in gaz türbini yolda

Hamitabat için Siemens'in gaz türbini yolda

Enerji Günlüğü - Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı yenileme projesi için Siemens'in ürettiği devasa gaz türbini özel bir yol ile taşınıyor.1200...

Hamitabat için Siemens'in gaz türbini yolda

Enerji Günlüğü - Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı yenileme projesi için Siemens'in ürettiği devasa gaz türbini özel bir yol ile taşınıyor.

1200 MW kurulu güce sahip Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı yenileme projesine, Siemens tarafından sağlanan 480 ton ağırlığında doğalgaz türbinin hidrolik Tır aracıyla taşınması devam ediyor.

Limak Holding'in Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde bulunan Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ni yaklaşık 520 milyon Euro'luk yenileme yatırımı kapsamında kullanılacak olan Siemens tarafından üretillen SGT5-8000H gaz türbini, SGen5-3000W jeneratörü, SST-5000 buhar türbini ve sisteme bağlı enstrümantasyon ve kontrol sistemlerinin taşınması işleminin 10 günde tamamlanması planlanıyor.

ÇEKİCİ YOLLARA SIĞMADI

Tekirdağ Marmara Ereğlisi İlçesi’ndeki Martaş Limanı’na getirildi. Yaklaşık 480 ton ağırlığındaki türbin için 240 tekerli hidrolik TIR aracı ve çekici kuruldu. Limandan çekiye yüklenen gaz türbinin dev boyutları nedeniyle köprüler ve yollara sığmadı. Bu nedenle 50 kişilik bir ekip, 5 ay boyunca Hamitabat’a taşınması için tarla ve yan yolları belirledi. Ayrıca yol güzergahındaki yol ve yön işaret levhaları da geçişler sırasında kaldırıldı. Gaz türbini özel yol güzergahı nedeniyle günde sadece 20 kilometre mesafe de taşınabiliyor.

HAMİTABAT'TA TÜRBİN EKİPMANLARINI SİEMENS SAĞLAYACAK

Önceki ve Sonraki Haberler