1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hamitabat Santrali özelleştirme ihalesine yine erteleme

Hamitabat Santrali özelleştirme ihalesine yine erteleme

Enerji Günlüğü - Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin özelleştirilmesiyle ilgili ihalede son başvuru tarihi bir kez daha ertelendi.Özelleştirme...

Hamitabat Santrali özelleştirme ihalesine yine erteleme

Enerji Günlüğü - Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin özelleştirilmesiyle ilgili ihalede son başvuru tarihi bir kez daha ertelendi.
Özelleştirme İdaresi, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde, Elektrik Üretim AŞ'nin bağlı ortaklığı olan Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin hisselerinin yüzde 100’ünün blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin açılan ihalede önyeterlilik için son başvuru tarihinin 28 Ocak 2013 saat 16:00'ya ertelendiğini duyurdu. Açıklamaya göre, ihale için son teklif verme tarihi de önyeterlilik başvuru tarihinden bir ay sonra yani 28 Şubat 2013 saat 16:00 olarak belirlendi.

DAHA ÖNCE DE ERTELENMİŞTİ
Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin özelleştirme ihalesi daha önce de ertelenmişti.
ÖZelleştirme İdaresi, Hamitabat için son teklif verme tarihini önce 19 Ekim olarak belirlemiş, daha sonra da son teklif verme tarihinin 22 Kasım 2012 tarihine kadar uzatıldığını açıklamıştı. 22 Kasım 2012 olan son teklif verme tarihini de 14 Ocak 2013 olarak belirlemişti.
Ekim ayında, Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi’nin özelleştirme ihalesine başvuran 4 firmanın ön yeterlilik kriterlerini karşıladığı duyurulmuştu.

1120 MW KURULU GÜÇ
Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, 1120 MW'lik kurulu gücüyle Türkiye'nin en büyük santrallerinden biri konumunda. Santral, Kırklareli sınırları içinde, kendisiyle aynı adı taşıyan Köy'ün yakınlarında bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler