1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Hanlı, Trabzon’da 52 MW’lık HES kuracak

Hanlı, Trabzon’da 52 MW’lık HES kuracak

Trabzon’un Hayrat ilçesinde Baltacı ve Maki Dereleri üzerinde toplam kurulu gücü 52,380 MW olan Baltacı - Maki HES Grubu kurulacak.

Hanlı, Trabzon’da 52 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Hanlı Enerji, yaklaşık 451 milyon TL yatırımla Trabzon’da Baltacı ve Maki Dereleri üzerinde 52,380 MW kurulu gücünde hidroelektrik santral kurup işletecek.  

Hanlı Enerji tarafından Doğu Karadeniz Havzası’nda, Trabzon İli, Hayrat İlçesi sınırları içinde bulunan Baltacı ve Maki Dereleri üzerinde toplam kurulu gücü 52,380 MW olan Baltacı - Maki HES Grubu kurulması planlanıyor. 

451 milyon TL değerindeki proje, Baltacı Regülatörü, İletim Tüneli 1, Maki Regülatörü, İletim Tüneli 2, İletim Kanalı, Yükleme Havuzu, Cebri Boru ve Santral Binasından oluşacak. Ayrıca tünel çıkış ağızlarına yaın bölgelerde inşaat dönemi oyunca kullanılacak geçici hazır beton ve kırma eleme tesisleri yer alacak. 

Baltacı - Maki HES Grubu’nda yılda 207,708 GWh elektrik üretilecek. Üretilecek enerji yaklaşık Sarmaşık 2 HES Şalt Sahası arasına yaklaşık 6 km. uzunluğunda nakil hattı ile bağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler