1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Harput Tekstil, Ankara’da depolamalı GES kuracak

Harput Tekstil, Ankara’da depolamalı GES kuracak

Harput Tekstil, 1 milyon 574 milyon TL yatırımla Ankara’nın Sincan ilçesinde depolamalı güneş enerji santrali kuracak.

Harput Tekstil, Ankara’da depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Sincan ilçesi sınırları içinde 75 MW kurulu gücünde Harput Elektrik Depolama Tesisi-2 ve Güneş Enerji Santrali kuracak. 

Harput Tekstil San. Ve Tic. A.Ş tarafından Ankara ili, Sincan İlçesi sınırları içinde toplam kurulu gücü 75 MWe olan depolamalı Güneş Enerji Santralinin kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değerinin 1 milyon 574 milyonu aşması bekleniyor.

1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan projede güneş santrali dışında elektrik depolama ünitesi, şalt merkezi, trafo merkezi ve idari bina yer alacak. Kurulacak santralde 555 Wp gücünde 162 bin adet panel kullanılacak. 

Ayrıca lisanslı alanın 14 bin m2’lik kısmında elektrik depolama ünitesi kurulacak. Depolama tesisinde lityum iyon pil teknolojisi kullanılacak. Elektrik depolama ünitesinin temel amacı; elektrik enerjisini, depolanacak bir forma dönüştürmek, depolamak ve gerektiğinde elektrik enerjisi olarak şebekeye geri aktarmaktır. 

Santralde yılda 150 milyon kWh elektrik üretilecek. Üretilen enerji gerektiğinde 15 adet, 154 kV güç kapasitesine sahip trafo merkezlerine aktarılacak ve 1km uzunluğundaki 1272 MCM Enerji İletim Hatları vasıtası ile Neca EDT GES TM'ye bağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler