1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Harvey Fırtınası akaryakıtı da vurdu

Harvey Fırtınası akaryakıtı da vurdu

Enerji Günlüğü - ABD'nin Teksas Eyaleti’nin büyük kesimini etkileyen Harvey fırtınası, benzin fiyatlarını ve petrol maliyetlerini de arttırdı. ABD’nin...

Harvey Fırtınası akaryakıtı da vurdu

Enerji Günlüğü - ABD'nin Teksas Eyaleti’nin büyük kesimini etkileyen Harvey fırtınası, benzin fiyatlarını ve petrol maliyetlerini de arttırdı. 

ABD’nin petrol endüstrisi merkezlerinden biri olan Teksas’taki rafineriler ve petrol nakliyatı şirketlerini saatteki hızı 200 kilometreyi bulan ve üç günde bir yıllık yağış ile sel ve şiddetli rüzgarlar vurdu. Amerikanın Sesi Radyosunun haberine göre, yatırımcıların bazı rafinerileri ve fabrikaları kapatmanın kesinti yaratacağı endişesi nedeniyle, hafta başında vadeli işlem borsalarında petrol işlemleri yüzde yedi arttı. Bazı uzmanlar, ABD’de yakıt fiyatlarının litre başı altı buçuk sent artabileceğini hesaplıyor. 

Rafinerilerin kapanmasının ham petrole talebe zarar vereceği beklentisiyle, ham petrol işlemlerinde de düşme yaşandı. Şiddeti azalarak kasırgadan fırtınaya dönüşen Harvey nedeniyle günde 2 milyon varillik rafineri işlemleri de durdu. Firmaların fırtına öncesi çalışanlarını tahliye ederek üretimi durdurması nedeniyle denizdeki petrol platformlarından gelen ham petrol de yüzde 20 azaldı. Bazı petrol nakliye kuruluşları da çalışmalarını durdurdu. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler