1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hasan Balıkçı Onur Ödülü Dündar ve Gül`e

Hasan Balıkçı Onur Ödülü Dündar ve Gül`e

Enerji Günlüğü - Kaçak elektrik kullanımıyla mücadele ederken öldürülen Hasan Balıkçı'nın anısına Elektrik Mühendisleri Odası tarafından 2 yılda...

Hasan Balıkçı Onur Ödülü Dündar ve Gül`e

Enerji Günlüğü - Kaçak elektrik kullanımıyla mücadele ederken öldürülen Hasan Balıkçı'nın anısına Elektrik Mühendisleri Odası tarafından 2 yılda bir verilen ‘Hasan Balıkçı Onur Ödülü'ne bu yıl Can Dündar ve Erdem Gül layık görüldü.

Kaçak enerji kullanımına karşı verdiği mücadelede kiralık katillerce düzenlenen hain bir saldırı sonucu, görevi başında 2002 yılında katledilen Elektrik Mühednsileri Odası Üyesi Hasan Balıkçı'nın anısına Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından iki yılda bir verilen "Hasan Balıkçı Onur Ödülü"'ne bu yıl Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül layık görüldü.

ÖDÜLLER SİLİVRİ CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLANACAK

Ödülle ilgili basın açıklaması, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde saat 11:00'de Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yöneticilerinin katılımıyla İstanbul'da Silivri Cezaevi önünde yapılacak.

HASAN BALIKÇI KİMDİR?

Hasan Balıkçı, 1961 yılında Adana‘nın Seyhan İlçesi Kayışlı Köyü‘nde, 8 çocuklu bir ailede, doğdu. Ortaokul ve liseyi Adana‘da bitirdi. Öğrenciliği boyunca okumak için tarlada ırgat olarak çalıştı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü‘nden mezun oldu. Üniversite yıllarında özel bir kablo firmasında çalıştı. Mezun olduktan sonra da üç yıl özel sektörde çalıştı. 1989 yılında Türkiye Elektrik Kurumu‘nda (TEK) işe başladı. İlk görev yeri olan Ağrı‘da 4 yıl kaldı. 1993‘te Adana‘ya atandı. Şanlıurfa‘ya tayini çıkmadan önce Adana Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Müessese Müdürlüğü‘nde fabrika ve benzerlerinin bağlı olduğu Büyük Müşteriler Müdürlüğü‘nde başmühendis olarak çalıştı. Öldürüldüğü sırada Şanlıurfa TEDAŞ Müessese Müdürlüğü Teknik İşler Müdürlüğü‘nde görev yapmaktaydı. Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi‘nde 1998-2002 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği ve Şube Sekreterliği yaptı. 1998-2000 yılları arasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği, 1993-1996 yılları arasında Enerji Yapı Yol Sen Adana Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. Hasan Balıkçı, Şengül Balıkçı ile evlendi. Açelya ve Ayça İdil adında iki kızı vardı. Balıkçı ölümünün ardından 2004 yılında Uluslararası Saydamlık Örgütü‘nce dünya genelinde 5 kişiye verilen Dünya Dürüstlük Ödülü‘ne layık görüldü.

Bir önceki ödül Gazeteci İsmail Saymaz'a verilmişti.

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ İSMAİL SAYMAZ'IN

Önceki ve Sonraki Haberler