1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hasanlar Hidroelektrik Santrali Batıçim`in oldu

Hasanlar Hidroelektrik Santrali Batıçim`in oldu

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 hidroelektrik santrali için açılan ihalede son pazarlık görüşmeleri bugün yapılıyor....

Hasanlar Hidroelektrik Santrali Batıçim`in oldu

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 hidroelektrik santrali için açılan ihalede son pazarlık görüşmeleri bugün yapılıyor. 10 grup halinde ayrı ayrı teklif alınan ihalelerin son pazarlık görüşmelerinden bir bölümü tamamlandı. En çok teklif alan ikinci santral konumundaki Hasanlar HES'e en iyi teklif Batıçim'den geldi.
Engil, Erciş, Hoşap santrallerinin bulunduğu 1. Grup HES ihalesini 11 milyon 50 dolarla Tahiroğulları Petrol Ürünleri Nakliyat İnşaat Otomotiv ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. Aynı şirket, 2. Grup olarak ihale edilen Koçköprü santralini de 12 milyon dolar teklifle kazandı.
Kısık santralinin bulunduğu 3. Grup HES özelleştirme ihalesi ise 27 milyon 150 bin dolar teklifle Kılıç Enerji Üretim AŞ'de kaldı.
Son pazarlık görüşmeleri devam ediyor. En yüksek teklifi alan santral olan Berdan HES de pazarlıkları henüz tamamlanmayan ihalelerden...

Pazarlık takvimi haberi için tıklayınız...

Önceki ve Sonraki Haberler