1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Hasteknik, Balıkesir’de rüzgar türbini kuracak

Hasteknik, Balıkesir’de rüzgar türbini kuracak

Hasteknik Döküm, elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 76 milyon lira yatırımla Balıkesir’de 2 MW kurulu gücünde rüzgar türbini kuracak. 

Hasteknik, Balıkesir’de rüzgar türbini kuracak

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde 2 MW kurulu gücünde rüzgar türbini kurulacak. Türbinde üretilen elektrik Hasteknik Döküm’ün elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde çelik ve demir döküm faaliyeti yürüten Hasteknik Makina Model Döküm Metal San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Balıkesir İli, Savaştepe İlçesi, Deveören Mahallesi sınırları içinde 2 MW kurulu gücünde Lisanssız Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 76 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 5 bin metrekarelik alanda bir adet rüzgar türbini kurulacak. Santralde üretilecek enerji, faliyet sahibinin öz tüketimi amacıyla kullanılacak. Elektrik, mahsuplaşma işlemi ile, firmanın farklı lokasyonlardaki tesislerinin elektrik enerjisi tüketimini karşılayacak. İhtiyaç fazlası elektrik de sisteme verilerek satılacak. Projenin ömrü ise 49 yıl olarak öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler