1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hatay ve Bartın`daki Termik Santrallerin ÇED raporları görüşe açıldı

Hatay ve Bartın`daki Termik Santrallerin ÇED raporları görüşe açıldı

Enerji Günlüğü – Bartın’da yapılması planlanan Hema Elektrik'in Hema Termik Santrali projesi ile Hatay’da yapılması planlanan Tosyalı İskenderun...

Hatay ve Bartın`daki Termik Santrallerin ÇED raporları görüşe açıldı

Enerji Günlüğü – Bartın’da yapılması planlanan Hema Elektrik'in Hema Termik Santrali projesi ile Hatay’da yapılması planlanan Tosyalı İskenderun Termik Santralı için ÇED raporları görüşe açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde her iki termik santralile ilgili açıklama yapıldı.

Buna göre, Bartın ili Amasra ilçesi Gömü köyü ve Tarlaağzı köyü sınırları içerisinde Çapak köyü mevkiinde HEMA Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Hema Termik Santralı, Kalker ocakları ve kül depolama sahası” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu’nun nihai kabulü gerçekleşti ve rapor on iş günü halkın görüşüne açıldı.Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Bartın Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edilebilecek.

Ayrıca, Hatay ili İskenderun ilçesi II. OSB sınırları içerisinde Tosyalı Elektrik Enerjisi Üretim San ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Tosyalı İskenderun Termik Santralı, (Endüstriyel Atık kül) depolama alanı dahil entegre” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu’nun nihai kabulü gerçekleşti ve rapor on iş günü halkın görüşüne açıldı.Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Hatay Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler