1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hatay'da Reyhanlı-Kızılkaya arasına iletim hattı çekilecek

Hatay'da Reyhanlı-Kızılkaya arasına iletim hattı çekilecek

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi ile Reyhanlı-Kızılkaya arasında, enerji iletim hattı çekilecek. Reyhanlı, Kumlu ve Kırıkhan'da bu amaçla kamulaştırmalar yapılacak.

Hatay'da Reyhanlı-Kızılkaya arasına iletim hattı çekilecek

Enerji Günlüğü - Hatay’ın Reyhanlı ilçesi ile Reyhanlı-Kızılkaya arasında, enerji iletim hattı çekilecek. Reyhanlı, Kumlu ve Kırıkhan'da bu amaçla kamulaştırmalar yapılacak.  

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), 23.104,28m uzunluğundaki 9H3132 Reyhanlı Trafo Merkezi (TM)-Kızılkaya Enerji Nakil Hattı’nın (ENH) yapımı için Hatay ilinin Reyhanlı ilçesine bağlı Telgazi, Mahmutbey ve Çatalhöyük mahalleleri; Kumlu ilçesine bağlı Batıayrancı, Doğuayrancı, Yeniyapan, Kırcaoğlu, Yeniköy ve Akpınar mahalleleri ile Kırıkhan ilçesine bağlı Kastal, Muratpaşa ve Kızılkaya mahallelerindeki bazı taşınmazlara denk gelen elektrik dağıtım tesisi yerlerini mülkiyet şeklinde; hat emniyet sahalarını ise irtifak hakkı kurmak suretiyle acele olarak kamulaştıracak. 

Kamulaştırma işlemi sırasında toplam 5.579,03m2 alan istimlak edilecek; toplam 267.759,46m2 alan üzerinde ise irtifak hakkı tesis edilecek.

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler