1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hatay`da yeni petrol rafinerisi kurulacak

Hatay`da yeni petrol rafinerisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TP), Hatay Dörtyol civarında bir petrol rafinerisi kurmayı planlıyor.TP Genel Müdür Vekili Besim...

Hatay`da yeni petrol rafinerisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TP), Hatay Dörtyol civarında bir petrol rafinerisi kurmayı planlıyor.

TP Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Şirket'in 2023 stratejik vizyonu doğrultusunda Türkiye'nin 10 dünya markasından biri olmayı hedeflediklerini söyledi. Şişman, bu vizyon dahilinde kamu paydaşlarıyla yapılacak değerlendirmelerin ardından Hatay Dörtyol civarında bir rafineri kurmak istediklerini söyledi.

 

Kurulması planlanan bu yeni rafineri ileTürkiye petrolleri'nin stratejik ve ekonomik öneminin artacağını ifade eden Şişman, rafinerinin kurulacağı bölgenin Ceyhan limanına yakın olabileceğini ifade etti.

HALKA ARZ DA PLANLANIYOR

TP'nin 2023 stratejik vizyonu doğrultusunda halka arzın da planladığını dile getiren Şişman, "Bu, Türkiye'nin gördüğü en büyük halka arzlardan biri olacak. Şirketi hak ettiği en yüksek değerden piyasaya çıkarmamız lazım fakat petrol fiyatlarının durumu gözönüne alındığında bu süreç hemen olmayacak" dedi.

TP'nin küresel çapta rekabet düzeyinin artırılması için tıpkı rakipleri gibi borsada işlem gören, daha bağımsız bir şirket yapısına kavuşması için yapısal dönüşümleri hayata geçirmeye başladıklarını belirten Şişman, bunun için Yüksek Planlama Kurulu ve Özelleştirme İdaresi Kurulunun alacağı kararlar bu yönde atılacak adımların çerçevesini belirleyeceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler