1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Hatay’ın bitkisel atıkları elektriğe çevrilecek

Hatay’ın bitkisel atıkları elektriğe çevrilecek

Bes Biyokütle Enerji, Hatay’In Erzin ilçesinde kuracağı 16 MW kapasiteli biyokütle santralinde yılda 338,4 ton ormansal ve tarımsal ürün yakarak 16.000 kWh elektrik üretecek.

Hatay’ın bitkisel atıkları elektriğe çevrilecek

Enerji Günlüğü - Bes Biyokütle Enerji, Hatay’In Erzin ilçesinde kuracağı 16 MW kapasiteli biyokütle santralinde yılda 338,4 ton ormansal ve tarımsal ürün yakarak 16.000 kWh elektrik üretecek.

Bes Biyokütle Enerji Santrali A. Ş. tarafından Hatay İli, Erzin İlçesi, Turunçlu Mahallesi’nde 16 MWe (52 MWt) kapasiteli Biyokütle Yakıtlı Elektrik Üretim Santrali kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 97 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak olan BESAŞ Biyokütle Enerji Santrali’nde doğrudan yakma sistemi kullanılacak. Tesiste, hammadde olarak tarımsal ve ormansal ürünler kullanılacak, bunlar dışında herhangi bir ürün veya atık kabul edilmeyecek. Tesiste tek kazanda yılda toplam 338,4 ton ormansal ve tarımsal ürün yakılarak yıllık 16.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek. 

Hammaddenin stok alanına alınmasının ardından üstü kapalı konveyör bant yardımı ile katı yakıtlı yakma kazanına aktarımı yapılacak. Katı yakıtlı kazana hammaddenin alınması ile yakma işlemi uygulanacak. Kazanda yakma sırasında oluşacak ısıl güç ile buhar elde edilecek, oluşan bu buhar türbinlere aktarılarak türbinlerin dönmesi sağlanacak. Türbinlerin dönmesi ile oluşacak enerji ise jeneratör vasıtasıyla elektrik enerjisine dönüştürülecek ve üretilen elektrik enerjisi elektrik şebekesine verilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler